70-talet är tillbaka

70-talet är tillbaka, åtminstone om man syftar på vårmodet. För den som var med när det begav sig är det onekligen en nostalgikick att besöka en butik som In Vogue på Toppengallerian dessa dagar.

Att frottera sig bland västar med fransar, fjädrar, jeanskjolar och batiquemönster ger lite flower-power känsla och kastar oss snabbt 40-år tillbaka i tiden. 70-talet var årtiondet då kläderna handlade om nostalgi och folklore och många ville skapa sig en egen personlig stil.

In Vogue är aldrig sen med att hänga på de nya trenderna.

– Vi har en hippievår med oranga, beiga och puderrosa toner. Och det är verkligen fransar på det mesta, säger Helena Rosenquist som driver In Vogue, och visar en tuff liten väst med strutsfjädrar och fransar med pärlor på.

Byxor i bootcut-modell och trenchcoat ligger också rätt i tiden.

– Många klänningar har missoni mönster, fortsätter Helena. Både Pernilla Wahlgrens kollektion, Ester Elenora och Dry Lake har just det färgstarka missonimönstret på sina klänningar denna vår och sommar.

Hon berättar att butiken gärna satsar på svenska klädmärken. Förutom redan nämnda är Suzanne Nilssons kollektion ett sådant exempel. En läcker batiqueklänning, både som hellång och i en kortare variant, är sprungen ur just Suzanne Nilssons kollektion.

– Jascha är ett annat klädmärke som är helt nytt och som finns i både klänningar och tunikor, avslutar Helena.

 

Tags , ,