All you need

niid’s – har du också funderat på om det står för “needs” eller om det står för något annat? Ingela Nilsson som haft den lilla butiken med de stora fönsterna ut mot gallerian i tretton år, berättar att det faktiskt står för “ni” som i Nilsson, ”i” som i Ingela, “d” som i ”döttrar och slutligen “s” som i hennes man Staffan.

Väldoft i snygga förpackningar

200x korades en parfym till årets julklapp, men undrar om inte flera av de senaste årens mest både önskade och köpta julklapp faktiskt är en just parfym. Parfymförsäljningen toppar alltid inför julen. Ingela berättar att parfymer doftar gott – de luktar inte gott! Visst låter det låter mycket trevligare med just dofter av cederträ och vanilj.

I butiken trängs de fina parfymboxarna som är både känns roliga att få och lyxigt att ge. Ingela säger att det inte längre lönar sig att köpa parfym på taxfree när man reser utomlands, den svenska kronan är för svag för att det ska löna sig.

Vinterhy och beautyrutiner

Svenskars hud är ofta torr och känslig. Det beror på vårt om vintern bistra klimat, som gör att vi behöver smörja in oss betydligt mer nu än under sommaren. Då behöver man tillföra mer fukt eftersom solen torkar ut hyn. Inför vintersäsongen finns Clarins Hydra-Essentiel, en kräm utmärkt exempelvis vid skidåkning.

Det är viktigt att ha en bra insmörjningsrutin för en fräsch hy. Glöm inte bort ansiktsvattnet innan dag- eller nattkrämen! Lägg därtill även gärna serum innan dag- eller nattkräm, så får hudens alla lager sin boost och fuktighet. Serumet går på djupet och krämen verkar på ytan på huden.
Ingela och hennes kolleger hjälper gärna till  att hitta en produkt som passar kundens behov.

Filorga är ett ganska nytt varumärke som gör väldigt bra produkter. De har vunnit flera Beauty-awards-priser flera år i rad. Familjeföretaget Clarins är ett annat mäke som också ligger Ingela varmt om hjärtat.

Glittrande högtid
Julen är en glittrande högtid då många köper lite extra glamorösa produkter för att skimra lite extra i vintermörkret. Det finns flera olika ögonskuggor med fint glitter och lack med glitter i för att göra dig extra fin!

Vilken är den bästa mascaran?
Det är en sak som säkert många kvinnor funder på: vilken är den optimala mascaran? Ska fransarna bli riktigt långa, fylligare eller böjda – eller alltihop? Och vilken borste är bäst: en tunn, en tät eller en vinklad? Svaret kommer inte ögonblickligen, eftersom det beror på preferenser hos den som ska bära mascaran. Ingela säger att Estee Lauders “Sumptuous Extreme” definitivt är den bästa och hennes kollega hävdar att Diors “Plump & Volume” utklassar alla andra. Den sistnämnda har en smart klämfunktion på hylsan, så att du kan få ut det allra, allra sista ur den.

Tags