Allt inför skolstarten hos Nils Asp Bok

Dags för författarkvällar och skolstart

I höst lanserar Nils Asp Bok o Pappershandel ett nytt trevligt koncept: författarkvällar. Vid tre tillfällen i höst bjuder bokhandeln in två olika författare per gång som får berätta om sina böcker och sitt författarskap. Det finns plats för trettio personer vid varje tillfälle och biljetterna finns att köpa hos just Nils Asp Bok o Pappershandel.

Biljetterna kostar femtio kronor och biljetten kan du använda som motsvarande summa i rabatt på dina inköp. Nedan ser du de tre kvällarna och vem som kommer:

3 okt 20.00
Jenny Fagerlund Ett litet steg på vägen
Caroline Säfstrand Villa havsbris

31 okt 20.00
Mikael Bergstrand Ingemar Modigs uppvaknande
Frida Skybäck Bokcirkeln vid världens ände

28 nov 20.00
Kalle Lind Hasse Alfredsson: En sån där farbror som ritar och berättar
Katrine Engberg Krokodilväktaren

Skolstart
Om några veckor startar höstterminen och det är dags att vässa pennorna och spetsa öronen för ny kunskap. Det känns extra motiverande att börja läsåret med fina nya stationaryprodukter – det vill säga block, blyertspennor, bläckpennor, överstrykningspennor, fina suddgummin och kanske ett matchande pennskrin att förvara allt i.

Under de senare åren har stilen på dessa produkter ovan gått till en mer mogen och stilren design, rent utav lite vuxen stil. Vad som återfinns i butiken är färgkoordinerade och enkla produkter som passar både små barn, lite större barn och även tonåringar.

Pennor och räta linjer
Givetvis finns de traditionella koncepten som Stabilos pennor kvar än, med vilka du kan skapa fina och färgglada konstverk eller bara snygga och översiktliga anteckningar. Om du är mer praktiskt lagd, finns det färdiga kit med allt du behöver för skolstarten.

Du hittar även en hederlig reservoarpenna hos bokhandeln. Det är en viss känsla att skriva med en sådan skön penna och man skriver faktiskt lite snyggare eftersom det går lite långsammare att forma bokstäver. Det kan vara värt att köpa en reservoarpenna eller ge en sådan till dina barn eller barnbarn – för att upptäcka både själva skrivandets glädje och att väcka skrivlustan!

Hur får man barn att läsa?
På social media går det snabbt och tålamodet tryter snabbare än förr, oavsett om man är vuxen eller barn. Om du vill skapa förutsättningar för dina barn att läsa, så var en förebild själv. Några tips är att se till att skapa utrymme i vardagen och prioritera lite läsning gärna varje dag. Lägg undan telefoner och börja med 15-20 minuter, det räcker i början. Det finns många roliga och enkla böcker som är nischade mot sporter som barn gillar och kanske också utövar som ridning, innebandy och även parkour. Moderna barnböcker fångar läsaren snabbt – det är vad målgruppen förväntar sig! Många barn- och ungdomsboksförfattare har faktiskt medvetet valt att skriva böcker med många och korta kapitel, vilket snabbt känslan att det går framåt i boken. Ett lästips för ungdomar är Ola Lindholm som tidigare jobbat i tv, i höst kommer han tillsammans med Johan Lindqvist med med bokserien “Kung Pow”. Böckerna bjuder på spännande äventyr och snabb action. Den första boken släpps i augusti.

Välkommen in till oss och in i böckernas magiska värld!

Tags