Ansiktsvård för alla

Lisett på Apoteket i Höllviken

Efter sol och semester behöver huden kanske extra fukt.  Olika hudtyper har olika behov av ansiktsvård. Apoteket Bärnstenen har noga utvalda dag- och nattkrämer, ansiktsvatten, rengöringsprodukter och serum för alla hudtyper så som torr och känslig hud, normal hud, blandhy, fet hud och aknebenägen hud.

– Här får du några tips på effektiva produkter. Numera hittar du även ett noggrant utvalt sortiment av spaprodukter hos oss, tipsar Lisett Bernehov, rådgivare.

Finnar och pormaskar – nej tack!
Vi har ett brett sortiment av produkter för personer med lite fetare hy i olika prisklasser. Ett bra och välgörande tvätt- och ansiktsvatten är A och O. Komplettera med fuktkräm och vid behov en punktbehandling. Alla våra produkter innehåller salicylsyra vilket förebygger att porerna täpps till.

Rekommenderade varumärken: ACOs Spotless och Neutrogena

Ansiktskräm efter årstid och hudtyp
Som vuxen är det viktigt att skydda huden mot yttre påfrestningar som avgaser och andra föroreningar i luften och miljön. Huden i ansiktet ändras hela tiden, därför är det bra att byta ansiktskräm efter årstid. I början av hösten behöver huden mycket fukt. Framåt vintern är det bra att byta till en fetare kräm som skyddar mot kyla.

Vill du förebygga och reducera rynkor behövs en återfuktande kräm som ger spänst och fyllighet.

– Vichys produkter är omtyckta, bland annat Vichy Aqualia Thermal som är stärkande och lugnande. Önskar du en mer aktiv kräm, rekommenderar jag att du provar tillexempel Vichy Liftactive Supreme eller Vichy Neovadiol, säger Lisett.

Rekommenderade varumärken: Vichy, Bioderma, La Roche Posay, ACO, Apoliva samt L300.

Daglig rakning kan irritera
Just rakningen kan innebära att mäns hud behöver särskild ansiktsvård och speciellt utveckla hudvård. Apoteket har ett speciellt sortiment framtaget för män. Samtliga varumärken innehåller ansiktstvätt, skrubbkräm och fuktkräm. I sortimentet finns även anti-age produkter, kroppsprodukter och produkter för skäggvård.

Rekommenderade produkter: ACOs Bull Dog, ACO for men samt L300.

Sommarfräsch även i höst
Att behålla ditt sommarfräscha ansikte en bit in på hösten kan kännas bra. Använd en skrubbkräm för ansikte respektive kropp för att få bort döda hudceller.
– Alla våra varumärken har en skrubbkräm, så välj den som känns bäst för dig och din hudtyp. Vi har också färgade dagkrämer, Apolivas BB Cream eller ACOs Bronze Creme, berättar Lisett.

Höstens nyhet – nytt spa-sortiment
Nu hittar du en hel hyllsektion med härliga spa-produkter. Höstens nyhet är bland annat praktiska och väldoftande doftstick från Sabé Masson. Praktiskt att ha i väskan och när du befinner dig på resande fot. Välj bland 16 olika dofter! I sortimentet finns även goda tvålar i härliga askar.
– Apoliva har underbar kroppsskrubb. Kombinera denna med Apolivas kroppsolja och body lotion på extra torra partier på din kropp, tipsar Lisett.

Tags , , , , ,