Apoteket förbereder dig inför våren

Våren är troligen den mest efterlängtade av våra fyra årstider. Vet du någon som inte utbrister – Nu är våren äntligen här! Våren är ibland nyckfull, mitt emellan vintern som inte riktigt vill ge med sig och sommaren som går sitt intåg om några månader. Ibland blir det bakslag. Vi söker vårtecken som den första lärkan, tussilagon och många känner sig skönt vårrusiga. Ett annat inte lika välkommet vårtecken är allergierna som ökar i takt med att knopparna brister. Ladda upp med produkter från apoteket Bärnstenen – inte bara mot allergier. Förbered dig på sommaren.

– Huden behöver fortfarande fukt och skydd. En produkt som jag varmt rekommenderar är Aquaphor, en vattenfri universalsalva som skyddar, återfettar, återfuktar skadad och irriterad vinterhud, säger Vjollca Berani, apotekstekniker.

Vårglåmig hy? Nej tack!
Den första vårsolen är härlig. Som vi har längtat! Var försiktig så du inte bränner din vinterbleka hud. Här kommer några produkttips i väntan på våren. En tonad ansiktskräm kan göra susen. Apolivas BB Cream, med solskydd 15 ger en jämn tonad hudton, matt finish och täcker ojämnheter, återfuktar och skyddar. Vill du hellre satsa på en brun-utan-sol ansiktskräm? Då kan ACO Sunkissed Self-Tanning Face Cream – en lätt brun-utan-sol ansiktskräm som gradvis bygger upp en fräsch solbrun ton vara produkten för dig! Den är enkel att applicera, absorberas snabbt och har en mild doft. ACO Sunkissed Self-Tanning Face Cream innehåller ACO:s Triple Moist Complex som ger omedelbar, intensiv och långvarig återfuktning djupt in i huden.

Tänker du redan på bara ben och fötter? Brun-utan-sol – nu även i duschen.
St Tropez Gradual Tan Lotion är en tonad brun-utan-sol kroppslotion som gradvis bygger upp en jämn solkysst lyster. Den har en mild doft och kan användas dagligen. Ett helt nytt sätt att använda brun-utan-sol är i duschen. Snabbt, enkelt och bekvämt ger St.Tropez Gradual Tan In Shower Golden Glow Medium en gyllene naturlig solkysst ton när du tar din dagliga dusch. Denna brun-utan-sol-produkt innehåller Vegetan Premium™, 100 procentigt naturligt DHA som gradvis verkar och bygger upp en gyllene solkysst hudton som ser naturlig ut. Duschcremen innehåller återfuktande sötmandelolja som återfuktar huden i upp till 24 timmar, vilket gör att färgen bibehålls längre.

Bara fötter och händer utan vårtor. Ja tack!
Ett halvår efter att du smittats dyker vårtan upp. En vårta är en utväxt på huden som orsakas av många olika vårtvirus. Lugn, vårtvirus är en av de vanligaste infektionerna i världen. Och det finns hjälp.
– Gå till attack direkt när du upptäcker vårtan, då är det lättare att bli av med den. Vi har flera olika produkter som kan användas på människor från fyra års ålder. Den mest effektiva är VårtFri för både händer och fötter. Blötlägg handen eller foten, torka och fil med en engångsfil, därefter applicerar du vårtmedlet. Tänk på att du måste upprepa behandlingen en gång i veckan tills vårtan gett med sig, säger Vjollca.

Fötter som varit instängda i varma, mörka och fuktiga skor hela vintern längtar ut. En del fötter kan ha drabbats av svamp. Fotsvamp kliar och huden kan flagna. Upptäcker du fot- eller nagelsvamp är det viktigt att du tar tag i det direkt. Är dina naglar grågula, förtjockade eller smulas de lätt sönder? Då har du förmodligen drabbats av nagelsvamp. Detta är en väldigt vanlig åkomma som tar lång tid att behandla. Det tar upp till 12 månader för en tånagel att växa ut. Apoteket har en mängd olika produkter vars behandlingsform och tid skiftar.
– Välkommen in om du drabbats så hittar vi den produkt som passar dig bäst. Tänk på att om du har svamp mellan tårna är det viktigt att byta strumpor dagligen och att tvätta strumporna i minst 60 grader. Vid både nagel- och fotsvamp är det viktigt att fullfölja behandlingen och inte ge sig. Då har du friska fötter till sommaren, tipsar Lisett Bernehov, rådgivare.

Snubig? Och har du rinnande ögon?
Börjar dina ögon klia och rinna, är du snuvig utan att vara förkyld? Då kan du ha pollenallergi. Vid allergiska reaktioner frigörs så kallade histaminer. Dessa histaminer orsakar till exempel klåda och rinnande ögon. Det flesta allergimediciner innehåller därför dessa antihistaminer som motverkar dessa symptom. Apoteket har en mängd olika receptfria produkter som kan göra din vardag lättare som till exempel ögondroppar, 1-procentig kortisonkräm samt antihistamintabletter.
Så, ladda för våren och boosta din kropp.
– Välkommen in och rådgör gärna med mig och mina kollegor, hälsar Vjollca Berani.

 

Tags