Besök Lekia för en roligare sommar

Leken i sommar blir riktigt kul och svalkande om du besöker Lekia. Butiken har laddat upp med en massa roliga leksaker för stora såväl som små.

Gatukritor och sandset är alltid lika populärt hos de minsta. Hur roligt är det inte att se sina egna figurer och krumelurer på gatan eller göra sandkakor i helt nya formar? I den underbara sommarvärmen kan det vara skönt att svalka sig.
– Vi har en sex meter lång water slide som kopplas till trädgårdsslangen, sen är det bara att ta sats, kasta sig och glida iväg, berättar Isabelle Isacsson, som också tipsar om vattenpistoler och vattenballonger som finns i flera storlekar. Ett riktigt vattenkrig piggar upp!

Body bumpers – som levande radiobilar
Visst låter det lite skumt? Men det är det inte alls. Sommarens nyhet är uppblåsbara body bmpers, Bump ’n Bounce. Blås upp, hoppa i dräkten och sen är det bara att knuffas och bumpa in i varandra. Skulle du ramla, ramlar du mjukt – dräkten skyddar dig.

Blås en bubbla
Såpbubblor kan vara magiska. Att se bubblorna flyga iväg med vinden, eller jaga dem. Hos Lekia finns klassiska såpbubblor, men också en såpbubbelmaskin som trycker fram bubblor på löpande band. Med såpbubbelsvärdet kan du göra riktigt stora bubblor.

Jätteslajm som nästan blir hur stor som helst
Elasti Plasti har en jätteslajm, så där kall och slemmig som slajm ska kännas, som blir större när du drar i den.
– Den finns i flera olika färger, rosa, lila, blå och grön. Tänk på att förvara den i burken och skulle du råka tappa den, kan du bara klippa bort biten som blivit smutsig, tipsar Isabelle.

Mysiga glitterdjur
Många barn samlar på glitterdjur. Dessa klibbiga, figurer, fyllda med geléklumpar från Bubblerezz är mysiga att trycka, klämma och knåda. Dessutom kan de vara i vatten. Figurerna finns i tio olika karaktärer och två olika storlekar.

Utmana i en femkamp
– Varför inte utmana familj, släkt och vänner på en femkamp. Vi har trädgårdsspelen som sjömansspel, trädgårdstennis och badminton och en massa annat kul. Avsluta med gemensam brännbollstävling. Hur kul som helst och alla kan vara med, skrattar Isabelle.

Tags