Bli modigare med Marty

Modigare mode på Marty
Förbered dig på Hawaiiskjortor kombinerat med chinos eller till en kavaj om du är en man som ska vara rätt klädd i vår och sommar. Eller klä dig i varma gula, savanngula toner på dina accessoarer som scarf, väska eller bälte. Det är vårens trender i ett koncist nötskal, även om de är fler än så!

Tina Tondo berättar lyriskt om modemässan i Köpenhamn som hon besökt nyligen. Förutom ovanstående trender på catwalken med gult som fortsätter att dominera med nyanser mot brunt, beige och lite mer brända toner, återfinns också puderrosa och den ljusa pastelliga färgskalan där också grönt och pistagefärgat ingår. Det gula spektrat anspelar faktiskt på färger man i vanliga fall brukar associera med höst.

Det kommer plagg med ränder, rutor, blommor och andra sorters mönster i skira material. Plaggen får gärna vara av en lyxig kvalitet som med till exempelvis sidenlik, mjuk och blank karaktär. Modets siluett är ganska lös, ledig och inget tight som smiter åt, men skapar ändå en välklädd och stilren look.

Herrmodet tar ut svängarna
Om man är herre brukar urvalet av mode inte vara lika stort som för damer, men 2019 års vårmode gör faktiskt att männen kan klä sig med lite mer variation utöver den klassiska vita eller ljusblåa skjortan – även om det är snyggt det med. Samma grafiska uttryck med varianter av mönstrat präglar även herrmodet, där mycket printade skjortor och små näsdukar i de brända tonernas palett igen återfinns.

Det finns redan ett antal skjortor i linne i butiken – i princip det enda tyget som faktiskt är snyggt även skrynkligt. Och vilka tror ni färgerna är? Jo, gult, orange och beige, med en skiftning mot det ljust lindblomsgröna. Paysleymönstret återfinns på herrskjortorna, liksom naturmönster hämtat ifrån alla jordens hörn.
Hos Marty finns också armband i äkta sten från det Malmöbaserade företaget edd, vilket ger mannen ytterligare ett sätt att uttrycka sin personlighet och humör genom sin klädstil.

Justera via skräddare
Ibland kan nya byxor behöva läggas upp. Marty erbjuder sina kunder att få kläder, oavsett märke, justerade av skräddare. Skräddaren hämtar upp och lämnar två gånger i veckan.

Det tidlösa marina modet
Rött, vitt och blått: de tre klassiska färgerna som gör den marina stilen. Om man vill skapa en vårfräsch tolkning av den här looken kan man kombinera vita chinos med starka toner av rött, grönt, blått och orange: helt klart modigare mode än vanligt!

Tags