Bokrean, årets höjdpunkt

Hela världen och mer därtill hos Nils Asp Bok o Pappershandel

En bokhandel – en butik som kan ge dig precis vad du vill ha, som hälsosamma recept på variationsrik middagsmat, tips på hur du placerar i aktier, imaginära upplevelser i fjärran länder och världar och även svunna tider, men det är du själv som iscensätter det!

Det är dock inte bara litterära verk och faktaböcker som Anders Billing med kollegor erbjuder i bokhandeln. Det finns ett stort utbud av block, anteckningsböcker, pennor, pappersvaror, pedagogiskt material och många trevliga presenter till både skapande barn och kreativa vuxna.

Vackra anteckningsböcker
Anteckningsböcker säljer mer än någonsin och att anteckna för hand kan vara första steget för många att påbörja något kreativt. Man behöver liksom få ut de första tankarna från hjärnan till papper. Anteckningsböcker av märket Leuchturm är av fin kvalitet och finns för en mängd olika ändamål: linjerat för skriva, blankt för teckna, fem-års-dagbok eller vad man vill använda det till. Under året kommer även varumärket Moleskine att finnas i sortimentet.

Bullet-kalender
Kalendrar säljer också bra och Anders tror själv att det är för att papperskalendrar skapar en snabb överblick och för att det är enkelt att använda en. Han nämner också en ny trend som kallas bullet journal – ett traditionellt men ändå nytt sätt att organisera sin tid och sina idéer.
Sök på nätet på “bullet journaling”, det kanske är något för dig!

Större utbud än utrymme
Utbudet i butiken är fokuserat på vad som nyligen kommit ut och på vad som trendar i samhället. Idag finns det många kokböcker som till exempel fokuserar på det nya köket och inte bara omfattar recept utan en helhet där maten är en del av en hälsosam livsstil.

Även om antalet titlar i bokhandeln är stort, så finns det ju så ofantligt många böcker. Och har du ett önskemål om en specifik bok, så tar det bara två till tre arbetsdagar innan en beställning finns för upphämtning i butiken. Fördelen med en fysik butik är butikspersonalens breda kunskap och service och så närheten såklart!

Nils Asp Bok o Pappershandel är en av veteranbutikerna på Toppengallerian: butiken har varit med sen öppnandet 1999. För två år sedan flyttade de till större lokaler. Anders berättar att det från början var hans mammas morbror som för snart 100 år sedan startade bokhandeln, så det med stor vördnad han driver butiken vidare. De ingår i kedjan Ugglan i Sverige som är ett hundratal butiker som samarbetar under egna namn.

Bokrean stundar – här är tipsen
Tisdagen den 26 februari slås portarna upp redan klockan sju för årets bokrea. Själva bokrean som företeelse startade redan på 1920-talet och är idag en av branschens viktigaste händelser under året.

Tags