Delitorget hjälper dig med julstöket

Delitorget – morgon, middag och kväll

– Det är roligt att Delitorget mottagits så bra av våra kunder. Resultatet under dessa månader är över förväntan. Men bra kan alltid bli bättre och under nästa år fortsätter vi utveckla verksamheten med bland annat med en a la carte meny för avhämtning, säger Jens Bertilzon på Ica Toppen.


Det är många som upptäckt de många fördelarna med att handla lunch på Delitorget. Utbudet är brett, det är smidigt att ta sig hit och du kan välja att ta med dig maten eller slå dig ner i bistron en stund.
– Under nästa år kommer vi att arbeta för att fler ska upptäcka vår frukost måndag till fredag mellan kl 8-10. Här kan du njuta av nybryggt kaffe, cappuccino, espresso eller caffelatte, juice, färskt bröd, charkuterier, ost och ägg, fil, yoghurt och flingor samt annat gott som hör frukosten till.

Är det din tur på jobbet att ta med bullar till frukosten eller förmiddags fikat är du välkommen in förbi Delitorget. Bilen parkerar du precis utanför. Kan det bli smidigare?

Under december månad har många biofilmer premiär som Solsidan och Mordet på Orientexpressen. Passa på ett unna dig lite extra i decembermörkret. Njut av Delitorgets fina tapastallrikar och ett gott glas vin. Delitorget har öppet alla dagar till kl 20.00.

Planera och minimera julstressen
Ett bra tips för att minska julstressen är att handla alla basvaror tidigt veckan innan jul. Avvakta med färskvarorna till dan före dan före dopparedan. Alla färskvaror har bra hållbarhet och klara sig hela julveckan.

Låt kockarna på Delitorget hjälpa dig med julstöket. Du kan beställa hela julbordet hos oss, eller valda delar. Kanske nöjer du dig med en jultallrik med dina favoriter. Välkommen att kontakta oss!

Du hittar veckans menyer och erbjudanden på Ica Toppen både på Facebook och Instagram.

Vi minskar matsvinnet
Ica har en centralt uttalad miljöstrategi och det finns en gemensam branschstandard för kvalitet i butik som bland annat innebär att man ska verka en minskning av matsvinnet. Hanteringen av matsvinnet innebär stora belastningar på miljön. Frukt och grönt är det som slängs mest, trots att det är fullt ätbara livsmedel. Det är inte rimligt att producera och transportera stora mängder mat, för att sedan kassera den. Det finns även en etisk aspekt på matavfallet. Västvärlden slänger mängder av mat, samtidigt som stora delar av jordens befolkning svälter.

Svenska hushåll köper mer livsmedel än de konsumerar – 905 000 ton matavfall åker rätt ner i soporna varje år. Grossister och livsmedelsbutiker slänger också stora mängder, tillsammans hela 110 250 ton mat årligen. Mängden avfall ökar med 3 till 4 procent årligen.
Källa: Naturvårdsverket.

Det är viktigt att vi alla – myndigheter, butiker och konsumenter – drar vårt strå till stacken. Tillsammans kan vi göra skillnad. Även om vi på ICA Toppen är duktiga på att planera inköp händer det att vi har missbedömt efterfrågan och står med varor och produkter vars bäst före datum närmar sig.
– Våra duktiga kockar på Delitorget får i god tid en indikation på vilka produkter och varor som vi har för mycket av i butiken och kan då använda dessa i en del av sina recept. Detta innebär att ständigt skiftar och att butikens – vårt gemensamma matsvinn – minskar, avslutar Jens.

Bäst-före-datum
Bäst-före-datum är en rekommendation, men det går ofta att äta ett livsmedel flera dagar till om det har förvarats rätt och i obruten förpackning.

Sista förbrukningsdag
Sista förbrukningsdag gäller för känsliga livsmedel som är olämpliga att äta efter ett visst datum – exempelvis köttfärs, färsk fisk, rå kyckling och korv.

Tags