Designsamarbete på Hemtex

Vårens inspiration vad gäller textilier och heminredning hämtas från Japan. Stilen är enkel, subtil och naturlig. Vad sägs om ljust trä, effektfulla reliefer och bonsaiträd. Här finns också skuggeffekter och olika grafiska uttryck. De dämpade färgerna gör sig fint tillsammans med toner i rosa, blått och grönt.  Färgerna gäller genomgående för både badrum, sovrum och vardagsrum.

Om vardagen upplevs som stressig finns en längtan efter lugn och ro, vi väljer gärna produkter med fokus på funktion och kvalitet.

– Hemtex har en helt ny förvaringsserie i sortimentet som skapar ett varmt intryck oavsett om du väljer att inreda badrummet eller sovrummet med dem. Boxarna, lådorna eller askarna kan användas för förvaring eller dekoration. Eller både och! Rund handgjord förvaringskorg i flätat sjögräs med handtag. Korgen kan vikas in mot mitten. Praktisk förvaring för handdukar, leksaker eller andra små ting. Rund handgjord förvaringskorg i flätat sjögräs med handtag. Korgen kan vikas in mot mitten. Praktisk förvaring för handdukar, leksaker eller andra små ting. Rund handgjord förvaringskorg i flätat sjögräs med handtag. Korgen kan vikas in mot mitten. Praktisk förvaring för handdukar, leksaker eller andra små ting.I sortimentet finns även en rund förvaringskorg i flätat sjögräs i olika stolekar. Korgen kan vikas in på mitten och kan användas för förvaring av till exempel handdukar eller leksaker, tipsar Mona Mårtensson, butikschef.

I sortimentet finns också flätade korgar i naturmaterial med lock.

En klar sommardag vid kusten
Det är hit formgivaren och konstnären Masayoshi Oya för våra tankar i designsamarbetet med Hemtex. Blå maneter som glittrar i solen precis under vattenytan, eller blåklint med stänk av dagg på kronbladen. Masayoshi Oya som ursprungligen är ifrån Tokyo, flyttade till Sverige för att bland annat studera på Högskolan för Design och Konsthantverk. Traditionell konst och hantverk från Japan har varit en stor inspirationskälla för Masayoshi och det är blandningen mellan det svenska och det japanska som formar hans ideér och honom själv som konstnär. I samarbetet med Hemtex har Masayoshi Oya inspirerats av havet i Sverige.
– Mönstret är abstrakt. Jag tycker om tanken att betraktaren får använda sin fantasi och göra sin egen tolkning.

I samarbetet med Hemtex har Masayoshi Oya skapat ett mönster som återfinns på kökshanddukar, porslinsmuggar, servetter, små brickor, bordstabletter och prydnadskuddar.

 

Tags , , , ,