Ekologiskt & veganskt sortiment på Espresso House

Ren kaffepassion

Januari är förväntningarnas tid på Espresso House. Då kommer kaffekedjans allra första kaffe från Kongo – Butembo. Ett våtförädlat och elegant kaffe med fruktiga toner av apelsinskal, vit persika och krämig nougat.

– Butembo är importerat av Espresso House direkt från en mindre gård i Kongo och är, precis som våra andra kaffesorter, ett specialkaffe av världsklass. Detta innebär att kaffet alltid når över 80 poäng på en kvalitetsskala från 0–100 poäng. Det är endast 5 procent av allt kaffe i världen som når denna kvalitetsnivå, berättar Elin Andersson som är platschef på Espresso House i Toppengallerian.

Rostning, bönor, kvalitet och aromer är viktiga faktorer och kaffet är odlat under sunda förhållanden. Allt kaffe rostas på Espresso House eget rosteri i Länna. Rostningen sker långsamt och varsamt för att varje bönas unika karaktär ska nå sin fulla potential.
– För att vara säker på hur färskt vårt kaffe är märks alla våra påsar med rostningsdatum, klockslag och även specifikt vilken person som har rostat kaffet. Dessutom är allt vårt kaffe Direct Trade, Single Estate eller Single Origin-stämplat. De är de tre benämningar vi använder på alla våra bönor för att ge våra gäster djupare kunskap och insikt om vårt kaffe och dess ursprung.

Ekologiskt och veganskt
Det ekologiska och veganska utbudet växer stadigt. Allt fler gäster upptäcker den veganska wrapen – spenatfylld med hummus, mozzarella, ruccola, picklad rödlök och chimichurribönor.
– För alla som gillar rawfood rekommenderas våra nya raw-bollar. De serveras i två olika varianter. Med smak av choklad och cashew eller med smak av hallon och choklad. Båda alternativen innehåller endast naturliga ingredienser och är bakade på vårt eget bageri helt utan laktos, mjölk, gluten och socker.

Frukost, lunch och fika
Många gäster upptäcker hur skönt det är att börja dagen på Espresso House med en frukost. Kanske får datorn följa med och efter frukost stannar man kvar och arbetar en stund.
– Vi har många stamgäster som kommer flera gånger i veckan och det är jättekul att de trivs hos oss. Vi öppnar redan klockan 8 och serverar frukost fram till klockan 11. Därefter tar lunchserveringen vid fram till klockan 14.

Espresso House har verkligen blivit en mysig mötesplats för Höllviken- och näsetborna. Här träffas man oavsett ålder och tar en fika ihop.
– En del träffas efter träningen, eller innan bion, andra har arbetsmöten och många slår sig ner en stund själva och njuter av en god kopp. Oavsett vad är det fantastiskt att möta alla trevliga och glada gäster, avslutar Elin.

Tags