Emilia´s Cookshop blir Charlotte Trend

För lite mer än tre år sedan köpte Charlotte Freij-Nilsson Emilia’s Cookshop. Hon har dock varit varm i kläderna ända sen 1999, då hon startade Charlotte Trend i Malmö, men nu är det dags för namnbytet här i Höllviken på Toppengallerian.

Under dessa tre åren har Charlotte renodlat sortimentet och även ganska nyligen fixat vita väggar och luftigare skyltfönster. Hon märker att kunderna lättare hittar in i butiken efter den rätt så enkla förändringen.

Varm sommar – törstig sommar
Var du på Emilias i somras och försökte köpa nya glas till bubbel och champagne? De tog faktiskt slut! Den varma sommaren tömde lagret, som nu är påfyllt och även med med även kupade gin- och tonicglas. Det här är ett brett glas som är skapat för att lyfta smakerna och aromerna i en gin- och tonic. De är väldigt snygga att servera drinkar i – och det oavsett årstid. Tidlös design är en röd tråd som Charlotte säger speglar produkterna i butiken.

Gå-bort-presenter
Att köpa en blomma eller en flaska vin när man är bortbjuden på middag är traditionellt och en kanske inte helt oväntad present – om än trevlig. Hos Charlotte finns det bra alternativ! Du kan hitta en personlig present som till exempel ett smycke från Edblad eller ett liten vas att duka vackert med.

Sen i maj finns det handgjorda porslinet från Mateus i butiken, som är en väldigt uppskattad present. Det finns i många olika färger och storlekar. Även de lite mer strama Kähler-porslinet med de karaktäristiska ränderna finns i en mängd variationer och passar både som den lilla gåvan till glöggmyset eller till den storslagna nyårssoarén.

Du är kanske bortrest i jul? Och ber grannen att vattna blommorna? Det förtjänar en tack-för-hjälpen-presen!. Majas Cottage har fina choklad med ljuvliga smaker och texter: “Handgjorda chokladbräck, strösslade med tacksamhet, smaksatta med positiv energi & glädje, perfekta att säga ”Stort tack” med!”. De säljs dessutom med 10 procents förtjänst till Barncancerfonden.

Lokalproducerad choklad från Arlöv
Heavenly från Schöttinger i Arlöv gör snygga små burkar med exempelvis lakrits smaksatt med passionsfruktschoklad. Ett annat litet presenttips att ge bort är en avlång ask med ett urval av god chokladöverdragen mandel med smak av hallon, tryffelchoklad, seasalt and caramel.

Drömmer du om en vit jul? Chokladkalendern “Dreams of a white christmas” kan vara snyggaste julkalendern som finns att tillgå: en sober vit dröm med rätt så hemligt innehåll, också från Schöttinger.

LindDNA – hårdtestade underlägg
Dansk design håller också i längden. LindDNA är ett märke som nyligen plockats in i sortimentet. Deras underlägg är gjorda i 80 procent läder och 20 procent gummi och har testats med majonäskladd och rödvinsspill: det torkas enkelt av med fönsterputs och lämnar inga fläckar.

Tags