Evidensia Djurkliniken öppnar beteendemottagning

Genom att lära oss djurens beteende och studera detta lär vi oss djurens språk. Och ett djurs beteende kan bero på både fysiska och psykiska orsaker. Helena Lund, klinikchef:
– Vi är så glada över att Gabriella Niegemann, etolog och djurvårdare, har börjat hos oss. Nu kan vi erbjuda våra patienter hjälp och stöd både vad gäller fysisk och psykisk ohälsa.
Att du numera kan boka ett besök hos etologen är bara en av nyheterna. Nu finns även en sjukgymnast på kliniken och smidig online bokning på hemsidan.

– Jag vill gärna uppmana alla djurägare att ta några minuter och studera sitt djur. Hur beter det sig, hur rör det sig i hemmet, utomhus, tillsammans med andra djur med mera. Då får du en medveten bild av ditt djur. Denna bild kan komma till nytta vid ett framtida besök hos oss, tipsar Helena.

En komplett bild av ditt djurs hälsa
Kanske beror det förändrade beteendet på att din fyrbente vän kommit till åren och numera lever med kronisk smärta. På kliniken arbetar man oftast preventivt med unga djur eller mer operativt och problemlösande med djur som utvecklat ett beteendeproblem.
– Klinikens styrka är att vi numera kan erbjuda helheten. I patientutredningen får vi en komplett bild och kan ge förslag på lösningar. Ett förändrat beteende kan till exempel bero på ett fysiologiskt besvär, men också psykiskt som understimulation och stress.
Gabriella kan också ge dig råd hur du bland annat tränar din skotträdda hund, hur du kommer tillrätta med aggressivitet och att hunden alltid drar i kopplet.

Fear Free certifiering
Gabriella Niegemann är Fear Free certifierad. Detta innebär att hon har kunskapen och arbetar aktivt för att minska stress, ångest och rädsla vid veterinärbesöket.
– Det går att förändra invanda beteenden, även om Fear Free arbetet till största delen är preventivt. Vi ger ägare till unga djur verktyg för att träna sina älsklingar hemma. Vi kommer även att arrangera seminarier och träffar på kliniken där de unga djuren tränas i kloklippning, tandborstning och enklare undersökning. Besöket hos oss ska vara en positiv upplevelse som förstärks med en belöning.

Djurmassage hos sjukgymnast
Tycker du att ditt djur har försämrad rörlighet? Hoppar det inte upp i soffan eller trädet lika lätt som tidigare, drar det sig undan, kikar nyfiket men deltar inte? Då kan det vara dags för en hälsokontroll och kanske ett besök hos klinikens sjukgymnast Marie Bergergård.
– Sjukgymnastik för djur är ytterligare en nyhet hos oss som bidrar till ditt djurs välbefinnande. Kanske är det så att din fyrbente vän blivit senior och lite stelare i musklerna. En del djur utvecklar artros, precis som vi människor. Hjälp ditt djur i sitt åldrande. Vår sjukgymnast kan massera och stretcha samt ge tips om hur du själv kan hjälpa ditt djur, dessutom utför vi akupunktur, berättar Helena.

Tags