Evidensia har koll på smådjuren

Hos Evidensia Djurkliniken i Höllviken arbetar veterinärer och sköterskor i ett nära team. Personalen har stor kompetens och hjärta för veterinärvård. Och troligtvis är det den största veterinära djurbutiken i landet.

– Fokusen på kliniken i Höllviken ligger på vård av smådjur, både akut och profylaktiskt, säger Helena Lund, som är nyinflyttad klinikchef. Akutvården handlar mycket om att patienten inte kan vänta med sina symptom till nästa dag och  vi utför även akutoperationer och tar emot utredningspatienter via tidsbokningen. Dessa fall kan t ex handla om klåda, hälta, matvägran, ögon- eller öronproblem.

Hälsokontroller
Kliniken arbetar också med förebyggande hälsovård och erbjuder bland annat vaccinationer, kostnadsfria återbesök med viktkontroll för överviktiga djur och hälsokontroller. Helena rekommenderar djurägare till äldre djur att ta med dem på regelbundna kontroller. Hur gammal är då din hund eller katt? Åldern beror på djurets storlek och ras. Mindre hundar lever til exempel ofta längre än stora. På kliniken räknas en cirka 7-8 år gammal hund som senior och motsvarande för katt är cirka 9-10 år.

God tandvård förlänger livet
– En orsak till mycket smärta är tänderna. Tandvärk påverkar hela kroppen, både organ och matsmältning, därför är det viktigt att borsta djurens tänder. En god tandvård kan förlänga livet på din kelgris, slår Helena fast. För att förbättra tandvården erbjuder kliniken gratis tandkoll och kostnadsfritt återbesök, där husse och matte lär sig tandborstartekniken.

 

Tags , , , , ,