Friskvårdsavdelningen växer

Hälsa och socker hos Ica Toppen

Året har börjat och ofta följer ett löfte om hälsosammare vanor med det. Det luriga är dock att hålla ut och låta det bli just en vana. När du handlar din mat på Ica Toppen, har du faktiskt extra bra förutsättningar för att göra hälsosamma val.

Nyheter på Friskvårdsavdelningen

Jens Bertilzon berättar om att satsningen på Friskvårdsavdelningen har gått riktigt bra och den är väldigt uppskattad. Just nu under vad vi hoppas är sluttampen på coronaperioden, så ligger de lite lågt med provsmakning av naturliga skäl. Under våren hoppas Jens på att komma igång med både detta igen och fler aktiviteter i butiken – det är nämligen mycket på gång, så snart det går!

Utbudet på Friskvårdsavdelningen kommer att utökas. I disken vid Frukt- & Grönt-avdelningen kommer du framöver att hitta nya produkter inom färdigskuret som till exempel:

 • –  sötpotatismix – perfekt att bara lägga in i ugnen med lite kryddor och örter
 • –  kål-och morotsmix, rotfrukts-och purjomix och kål -och pakchoimix
 •  Tempuragrönsaker

  Ica Toppens sockermärkning
  Ett annat projekt som ligger i startgroparna är en ny märkning med sockerinnehållet i matvarorna. Så gott som alla produkter ska märkas upp med mängden tillsatt socker de innehåller. Om produkten innehållet sötningsmedel eller redan är naturligt söt, så anges det inte. Det tillsatta sockret kommer att visualiseras med att visa antalet sockerbitar som varje produkt innehåller.Det har varit lite lurigt att få till en enkelt märkning; för hur mycket är 10 gram socker egentligen? Att ange mängden socker i sockerbitar blir en visuellt enkel standardisering som gör det lätt att snabbt avgöra om det är en vara du vill köpa eller om du vill köpa ettt annat alternativ. Visste du att en sockerbit väger 3,2 gram?Den här märkningen är unik för vårt Ica på Toppengallerian i Höllviken. Målet att få kunderna att välja mer frukt och grönsaker och äta 500 gram om dagen.

  Vårens aktiviteter

  Jens ser på våren med förhoppning om att komma igång igen med aktiviteter på Delitorget. Han berättar om att vi kan förhoppningsvis inom kort se fram emot bruncher, demonstrationer av produkter, vinprovning, olika temakvällar med matafton och även afterwork. Visst låter det trevligt? Vidare står också vinmiddagar i fine dining-anda tillsammans med Norells också på schemat.

 

Tags