Full fart på Subway

Gabriel på Subway

På Subway läggs otroligt stor vikt på att alla ingredienser i produkterna på menyn ska vara färska. Det bockas av på checklistor, bakas, skärs och förbereds i princip från öppning till stängning.

Redan vid halvnio snåret finns ägaren Gabriel Aidoukovitch och hans personal på plats i köket på Subway. Då börjar dagens förberedelser: bröd och kakor ska bakas, tomater, gurkor och lökar ska sköljas och skäras. Salladen levereras färdigskuren i påse. Klockan 10.00 öppnar Toppengallerian och då ska alla förberedelser vara klara. De första kunderna – frukostkunderna – börjar dyka upp.

En strid ström av kunder
– På morgonen kommer många byggare som arbetar i Höllviken. Då står kaffe och en sub på menyn, berättar Gabriel Aidoukovith.
Under förmiddagen kommer också många förbi just på en förmiddagsfika – en kopp kaffe och en kaka. Vid halv tolvtiden inleder skolungdomarna lunchen, då brukar de komma i samlad trupp. Strax därefter kommer många som arbetar i gallerian eller i dess närhet. Innan dess ska de anställda hunnit ta temperaturen på disken med alla grönsaker och övriga ingredienser.

Förutom subs säljs det allt fler sallader under lunchen. Du kan få samma proteinkälla – kyckling, skinka, pulled chicken, chicken teriyaki, tonfisk, ost med mera – som på subsen. Priset på en sallad är som en liten sub., från 35 kronor (skinka och kalkon), 45 kronor (salami, peperoni, tonfisk) till 50 kronor (med teriyaki kyckling). Du kan välja att få köttet varmt eller kallt. Alla måltider – inte bara salladerna – har dessutom kcal-angivelser för de personer som så önskar.
– Nästan alla som kommer och handlar är välkända ansikten – oavsett ålder. Det är fantastiskt kul att ha så många stamgäster, tycker Gabriel.

Lunchen tar slut runt klockan två. Under eftermiddagarna kommer en mix av kunder i olika åldrar. Det fikas på både kaffe och kaka och juice och subs.

Under dagen plockar personalen iordning. Två gånger i veckan tar man emot leveranser av Havilog och en gång från Coca Cola. Framåt kvällen är det dags för dagens andra temperaturkontroll i ingrediensdisken. Så här dags k handlar kunderna kvällsmat till sig själva eller till hela familjen. Lite senare, oftast precis innan stängning, kommer föräldrar med sina barn som ska på utflykt dagen därpå. Nu handlas det subs och dryck för kommande utflykter. Har ett barn haft med sig subs på en utflykt brukar det sprida sig. Nästa gång kommer fler från klassen eller gruppen.
– Det är verkligen kul att vi har en så bred kundgrupp som vi har. Alla åldersgrupper, från barn till seniorer hittar hit, avslutar Gabriel.

 

 

 

 

 

 

Tags , , ,