Full rulle på Rinse

Det är tre år sedan som Rinse etablerade sig på Toppengallerian och de totalt fyra anställda vill nu gärna bli fem.

– Vi har så mycket att göra att vi nu söker en ny, duktig kollega, berättar Ellen som driver frisörsalongen. Vi är ett gäng som trivs otroligt bra tillsammans, vi umgås även privat. Och den glada stämningen smittar av sig på arbetsmiljön. Sedan är vi ju förstås duktiga på att klippa och göra frisyrer, säger Ellen Boström som svar på frågan vad som ligger bakom framgången.

Rinse har kunder i alla åldrar, många barn och många äldre. När det gäller vår- och sommartrender berättar Ellen att det är mycket klara färger och pastell generellt.

Men hon tillägger samtidigt att här i Höllviken håller man gärna på det mer traditionella och många är lite försiktigare när det gäller val av hårfärger.

– Trenden att se ut som kända fotbollsspelare håller i sig bland småkillar, säger kollegan Karoline Rönndahl. Det ska vara rakat på sidorna och långt upptill.

Denna trend lär säkert hålla i sig ett tag till då det drar ihop sig till fotbolls-EM i Paris i sommar.

– Vi har också haft en Mello-fas när alla killar ville se ut som Oscar Zia eller Viktor i Samir och Viktor, skrattar Karoline.

För många småtjejer är det Elsa i Frost som är förebilden när de ska gå till frisören, vilket är ett nästintill omöjligt uppdrag för en frisör då Elsa har ett fiktivt enormt tjockt, långt och askblont hår.

– Ibland, om kunden har önskemål som är svåruppfyllda av olika skäl, så försöker vi förklara. Vi vill alltid göra det som är ultimat för kunden och som kommer att passa dem bäst, säger Karoline.

 

Tags , ,