Glasögon eller linser? – Vi säger både och!

Du vet när solen står så där högt på himlen att du måste hålla handen ovanför ögonen för att överhuvudtaget kunna se vägen när du kör? Samtidigt sitter du och funderar på var du la solglasögonen efter julresan. Vårsolen. Det kan vara då du konstaterar att det är dags för ett par nya fräscha solglasögon. Hos KlarSynt finns det nu prydliga rader med nya solglasögon inför våren och sommaren, bland annat från Prada och Celine.

 

Linser eller glasögon? Linser och glasögon!

Linser är ju ett komplement till glasögon. Känner du till att du kan skaffa dig ett väldigt flexibelt abonnemang hos KlarSynt på linser, där du själv bestämmer hur ofta du behöver skaffa nya linser? Konceptet heter LinsBoxen och du börjar med att boka en tid för en synundersökning hos optikern. När undersökningen är klar och du även fått prova dina nya linser om du behöver det, får du med dig en månadsförbrukning hem.

Därefter får du hem linser i brevlådan varje månad. Du kan själv bestämma om du vill avsluta abonnemanget eller tillfälligt pausa det. Det ska vara smidigt att kunna komma och få styrkan justerad om det behövs, vilket det med tiden brukar göra. Din synundersökning är dessutom gratis under tiden som ditt abonnemang är aktivt.

Kan barn ha linser?

Det finns inte någon specifik ålder när man kan börja använda linser, utan det är barnets mognadsgrad som avgör det. Det finns barn i 8-9-årsåldern som utan problem fixar att sköta sina linser med både insättning och rengöring varje dag utan problem. Det finns studier som visar att barn som kan ha linser istället för glasögon presterar bättre i både skola och idrott, då de slipper momentet med att behöva tänka på att vara rädd om sina glasögon.

Om glasögonen går sönder

“Glas-ögon”, det hör du ju på ordet hur ömtåliga de är. Som konsument har du ett års garanti på funktionsfel på dina nya glasögon. Om du gör ett tillägg och köper till skadeförsäkringen SynTrygg, kan du känna dig säker om du till exempel efter ett par dagar med dina nya glasögon märker att du faktiskt inte trivs med dem. Då kan du faktiskt byta ut dem och betalar endast mellanskillnaden om de är dyrare – är de billigare, får du tillbaka mellanskillnaden.

Flera par glasögon

Ett par glasögon är ju en väldigt stor del av ens yttre och speglar dig som person. Därför kan det vara kul att kunna ha olika glasögon att byta mellan och matcha med olika kläder, tillfällen och humör. Om du vill köpa dig två eller flera par utöver det första paret, får du de följande paren på halva priset. Och ja, det gäller både på det andra, tredje och fjärde paret och så vidare!

 

Tags