God design på Emilia’s

Charlotte Freij har verkligen öga för god design. Både i det lilla som en liten nyckelring från Georg Jensen som i en stor, svart gasolgrill från Eva Solo. Med säker blick fyller hon Emilia’s Cookshop med härliga och oemotståndliga produkter.

Här hittar du allt för det dukade bordet och köket. Butiken har även ett brett, spännande och säsongsvarierat sortiment inom heminredning. Och Georg Jensen avdelningen är också väl värd ett besök! Charlotte har fyllt butiken med en skön blandning av sommarens nyheter och kära klassiker.

Så här i studenttider tipsar Charlotte och hennes kollegor om Edblad som inspirerade och den skandinaviska enkelheten skapar hållbar design och smycken.
– Jag tänker direkt på Edblads stilrena smycken i stål som alltid är en välkommen studentgåva.

Andra presenttips är elefantnyckelringen som tillsammans med ölöppnaren säkert gläder många studenter i år. En annan stilren Georg Jensen klassiker är sedelklämman. Shakers och mätglas finns i olika prisklasser. Och sommarens drinkar fixar du med en muddler! Vid grillen passar Le Creusets salt- och pepparkvarnar fint. De finns i en mängd härliga färger och två olika storlekar.

– Många kunder som besöker vänner utomlands handlar med sig Ekelunds vävda handdukar i organisk bomull och med klassiska svenska motiv, tipsar Charlotte.

Varför inte unna dig själv en användbar sommarpresent – en gasolgrill i fräck design från Eva Solo? Alldeles nyss inkommen!

Högtider och födelsedagar ska firas ordentligt. Studentfester, nationaldagen, midsommar och födelsedagar som avlöser varandra. Varför inte låta Georg Jensens födelsedagsflagga som designades år 2009 av den amerikanske designern Todd Bracher bli en naturlig del av allt firande!

Tags , ,