Gör det smartare med Audio Video

Det smarta hemmet

Tänk om lamporna i vardagsrummet och köket tänds vid skymning varje dag och att även lampan i hallen tänds när du kör upp på uppfarten. Eller att temperaturen sänks när du inte är hemma för att spara ström och pengar. Detta är inte ett drömscenario, utan finns att installera i ditt hem. Audio Video har både prylarna som krävs och kan hjälpa dig med installationen utav dem, berättar Linus på Audio Video.

Det finns ett trettiotal produkter och marknaden är på kraftig tillväxt för produkter som kan styra ditt hem när det handlar om belysning, hemautomation, säkerhet och övervakning.

Underlätta livet
Konceptet “Smarta hem” handlar om att göra ditt liv smidigt och enkelt. Med hjälp av en mobil eller surfplatta kan du enkelt styra ljud, bil och ljus, men även brandvarnare, huslarm och termostater.

Väder och vind
Linus säger att det är personer i alla åldrar, även den äldre generationen som börjat intressera sig för dessa smidiga lösningar. Man kan till exempel testa en brandvarnare via sin mobil istället för att klättra upp på en stege om man har högt i tak.

Något som vi svenskar gillar att prata om är ju vädret oavsett om det är soligt och varmt eller regnigt och blåsigt. Med en sensor kan du mäta luftfuktigheten både inomhus och utomhus
och man kan även se hur vädret utomhus är hos andra som också använder appen om de ställt in att de delar informationen.

Det går också att skruva på ett elektroniskt reglage på elementen för att kunna justera termostaten i dem. Om du känner att du behöver hjälp med att installera dessa bekvämligheter, kan Audio Video förmedla kontakten för hjälp med installation utav dem.

RUT-avdrag
Med RUT-avdraget får du 50% rabatt på installation och service av data och IT-relaterad hemelektronik, precis som när du anlitar städhjälp eller hantverkare.

Telenor flyttar in
Inom kort kan du teckna Telenor-abonnemang direkt i butiken. Då kan du även få hjälp med att få igång telefonen så att du kan ringa  och skicka sms/mms samt få över dina kontakter i telefonboken. Behöver du mer hjälp än så, kan du beställa det mot timdebitering. Det gör det enkelt och tryggt att byta telefon.

Gaming
Gaming är väldigt stort och hos Audio Video finns ett stort utbud – och egentligen ännu större, då det går att snabbt beställa hem fler saker. Det finns allt från olika sorters möss, speciella gamingtangentbord till stolar och mattor. Mattorna dämpar ljud från till exempel ovanvåning och kan förhindra att det blir repor i golvet. Du kan även köpa Apple-produkter, vilket beställs hem till butiken.

Tags