Grönt och skönt med grafiska mönster

Hemtex välkomnar våren med naturlig grönska, grafiska mönster och afrikanska influenser. Det är naturligt, ombonat och medvetet. Mona Mårtensson, butikschef på Hemtex, tipsar om vårens bästa inredningstrender.
Hemtex butik är verkligen värd en omväg. För just nu är butiken fylld med härliga vårnyheter du inte vill missa.

Hur ser våren ut på Hemtex?
– Det finns så mycket fint i butiken just nu. I vår ser vi suddas gränserna mellan inne och ute suddas ut. Möbler i rotting flyttar in och härliga sittkuddar, plädar och mattor flyttar ut. Det är mycket flätade korgar, grova mattor och kuddar i grafiska mönster. Och det är naturmaterial som rotting, bambu, lin och ull som gäller. I vår är hållbarhetstänket viktigare än någonsin. Även färgskalan är inspirerad av naturen. Tonerna går i grönt och kompletteras gärna med en sotad svart.

Vilket är ditt bästa trendtips?
– Ett hett tips är att kolla in våra accessoarer. Det är verkligen detaljerna som sätter stilen. Se till att duka med roliga accessoarer eller placera någon kul detalj på en oväntad plats i ditt hem. Inred på ett personligt sätt och våga överraska, det är mitt absolut bästa trendtips!

Vilken är din inredningsfavorit?
– Det måste vara någon av våra mönstrade kuddar. Med dem kan du skapa en härlig färgklick i rummet, som man blir glad av. Det är ett enkelt sätt att skapa din egen stil. Eller att bara piffa till soffan litegrann. Kuddar kan mixas och matchas i all oändlighet. Och det behöver inte alltid matcha helt perfekt. Dessutom är det lätt att byta ut när man har tröttnat. Vi kan ju aldrig ha för många kuddar, eller hur?

Var hittar vi inspiration?
– Då vill jag slå ett slag för vår hemsida. Härhittar du alltid senaste nytt och kan läsa om alla nya trender. Här finns dessutom smarta inredningstips. Om något inte finns i butiken så kan du hitta det på webben där vi har ett ännu bredare sortiment. Handlar du i vår webbshop får du paketet hemskickat på bara ett par dagar. Många kunder väljer att hämta sitt paket här i butiken. Då är det såklart fri frakt. Tycker du att det är krångligt att handla på webben så hjälper vi gärna till och visar hur man gör. Det är enklare än man tror!

Har du några andra tips som du vill dela med dig av?
– På hemtex.se möter är inte bara sortimentet bredare, här finns också flera varumärken som inte finns i vår butik.  I en härlig blandning mellan trendigt och traditionellt producerar Broste Copenhagen design för den nordiska livsstilen. Här finns bland annat möbler, lampor, porslin och krukor.
Sen har vi helt underbara Beach House Company. På 90-talet började en kvinna vid namn Rachel Ashwell sälja jerseylakan i sin butik i Kalifornien. Om folk nu tycker att T-shirttyg är det skönaste som finns, varför då inte göra sängkläder i materialet? Sagt och gjort, Beach House Company var fött. Designen inspireras av livet vid Stilla Havskusten längs Kaliforniens kustlinje. Sängkläderna i bomullsjersey är inspirerade av känslan man får när man sover i en härlig urtvättad bomulls t-shirt. I sortimentet finns även spjälsängsskydd, påslakan och badrockar Slutligen vill jag tipsa om
inredningsdetaljer från Iris Hantverk och belysning från Globen Lighting och By Rydéns. På webben finns även massor med fint från fantastiska Fine Little Day, och… ja, mycket mer. Välkommen in!

Tags