Hälsosamma tips till dig – eller tomten

Det strömmar in kunder i butiken på Biotorget och Nicole som är butiksansvarig på Life samtalar, rekommenderar och rådgör med kunderna. Hon har på Life sen 2015 och är i grunden hudterepeut och hon säger att det är många som jobbar på Life i Sverige som är just hudterpeuter: anledningen kan vara det gemensamma intresset att må bra på såväl insidan som utsidan!

På senare år har intresset för hälsokost ökat bland yngre och de är ofta väldigt pålästa när de kommer in i butiken. Många yngre killar är intresserade av träningstillbehör och proteintillskott. Nypon i olika beredningsformer för lederna säljer bra året runt och under vinterhalvåret säljer D-vitamin bra.

 Vetekudde
Den värmande vetekudden finns i två nya format nu i form av en söt kanin och en minst lika söt nalle. De rekommenderas från tre år. Det finns andra sorters vetekuddar för vuxna som är speciellt anpassade för nacke eller axlar. Dessa kuddar är inte bara lämpliga för personer med värk, utan också för också dig som är frusen i allmänhet! Fram till den 26 december är det kampanj på vetekuddar.

Teer
Det finns en mängd olika teer i väldigt snygga förpackningar i flera hyllmetrar – trevliga gå-bort-presenter: Yogi Tea, Pukka och Supertea. Nicoles favoriter är Pukkas lakrits- och kanelte och Yogis Christmas Tea Roiboos utan koffein. Fram till den 26 december är det kampanj med 2-för-3 på Pukka- och Yogisortimenten. Pukka ekologiska teer,  Pukka betyder ”autentisk” och ”genuin”. Yogi Tea baserade på hälsofilosofin Ayurveda och skapades av en indisk yogi. Supertea produceras av Teministeriet som är baserade i Malmö.

Bambukläder
Boody tillverkar riktigt sköna och mjuka kläder av bambu som är underbara att ha närmast kroppen. Naturmaterialet andas och stänger inte in fukt. Det finns fina tröjor, linnen, underkläder och strumpor till både dam och herr. Bambun är organiskt odlad och är av bra kvalitet som håller länge.

Kombucha
Har du provat kombucha? Den fermenterade drycken bryggs med hjälp av en jäst- och bakteriekultur och har en lite syrlig karaktär. Det finns många olika smaksättningar och märken. Det kommer in många fasta kunder och köper dessa – de tar slut så fort de kommer in! Hos Life finner du dessa tre varumärkena, med smakexempel:
Captain: Kombucha: ginger & lemon
Swedish: kombucha: strawberry & mint
Renée Voltaire: Raspberry & elderberry

Superfruit
Stilrena förpackningar fyllda med hälsosamma pulver som ingefära, gurkmeja, agave, aronia och baobab – även gojibären med choklad är en favorit bland många. De kan med fördel användas som ingrediens i smoothies och rawfoodbollar. Var noga med att följa förpackningen doseringar med rekommenderat dagligt intag!

Obs! Du bör vara frisk och kry innan du använder hälsokostpreparat, hör annars med din läkare om lämpligt intag och dosering.

 

 

 

 

Tags