Häng med på ICA-klassikern!

Måndagen den 11 april drar den igång; ICA-klassikern med mål att få så många som möjligt att träna.

– Detta är ett led i vårt arbete med hälsa, säger Jens Bertilzon på ICA-Toppen i Höllviken. Och man kan vinna massor med fina priser!

ICA-klassikern bygger på En Svensk Klassiker. Det handlar alltså om samma grenar; cykling, simning, löpning och längdskidor.

– Sträckorna är desamma som i En Svensk Klassiker, men de kan genomföras på hemmaplan och deltagarna har flera veckor på sig för varje lopp, säger Jens Bertilzon som driver ICA-Toppen.

ICA-klassikern genomförs över hela Sverige. Den som vill delta måste ha ett ICA-kort och anmäla sig på webben. Anmälningsavgiften är 50 kronor.

Tävlingen inleds med cykling – mellan den 11 april och den 3 juli ska deltagarna trampa totalt 30 mil.

– All cykling ska registreras på hemsidan, precis som de andra aktiviteterna, förklarar Jens Bertilzon.

Redan den 9 april inleds cykelmomentet i Höllviken. Kl 10.00 är det samling på Biotorget på Toppengallerian i Höllviken för en genomgång inför cyklingen. Då kommer bland annat Höllvikens Cykelklubb att vara på plats med tips och råd samt PT Lisa Kaptein Kvist. Kl 11.00 cyklar alla en första etapp tillsammans – det blir Skanör- Falsterbo tur och retur.

– Det går även bra att köra spinning på gymmet, det räknas!

Simningen pågår från den 25 juli till den 2 oktober. Under sex veckors tid ska deltagarna simma totalt 3000 meter. Vill man inte simma så går det bra att paddla kajak eller köra på en roddmaskin istället.

Löpningen ska äga rum mellan den 24 oktober och den 25 december. 30 kilometer ska genomföras inom sex veckors tid.

– Man kan jogga eller gå utomhus eller inomhus och man kan även köra rullstol.

Skidmomentet i sin tur äger rum först nästa år, mellan den 23 januari den 27 mars. Här gäller – förutom skidor – även rullskidor, stavgång, rollerblades eller cross trainer.

– Man kan vinna massor med fina priser, till exempel resor och cyklar, berättar Jens Bertilzon. Vissa priser kommer i form av rabatter, ju fler moment du klarar av, desto fler rabatter väntar.

Läs mer och anmäl dig på www.icaklassikern.se

 

Tags , , , ,