Hemtex förgyller vardagen

Hemtex gör det lätt för dig att förnya hemma. Här finns hela trenden. Från sovrums- till vardagsrums och kökstextilier, men också de överraskande detaljerna som gör ditt hem personligt.
En av julens trender har fått namnet Nowstalgic Season. Gillar du vitt, ljust och fräscht kommer du att älska Nowstalgic Season. Trenden låter härliga accessoarer utgöra fina stilleben. Djurdekorationer är stort. Och timglaset har blivit ett måste. Är du för en traditionell röd jul är trenden Heritage Season något för dig. Influerad av barndomens jular, av våra rötter och ursprung.

Julen á la Nowstalgic Season är mer stiliserad och avskalad och färger som krispigt vitt, natur och guld dominerar. Puderrosa och mörkgrått finns med som accenter. Naturmaterialen, som trä, korg, keramik och skinn, är i stort fokus. Torra ytor som linne och bomull är viktiga material i trenden med fokus på struktur och material. Mona Mårtensson, butikschef på Hemtex berättar:

– Trenden har en elegant touch, men är absolut inte lyxig. Guldet dominerar, och får gärna vara borstat, men även silver finns med i trenden. Läder och marmor är viktiga material som betonar det eleganta uttrycket.

En julälskares dröm
Tycker du om en mer traditionell röd jul? Då har Hemtex trenden Heritage Season för dig. Denna trend visar den traditionella och klassiska julen och är fylld av nostalgi och igenkänning. En julälskares dröm. Låt dig influeras av dina rötter och ditt ursprung. Dröm dig tillbaka till barndomens jular. Tryggt, nostalgiskt och tillbakablickande. Nu kan du skapa den jul du själv fick uppleva som barn och återskapa den ombonande, varma och efterlängtande känslan. Mona tipsar:

– I den traditionella röda julen är det stort fokus på naturmaterial: bomull, ull, linne, trä och korg. Även hantverk och gamla tekniker såsom brodyr, stickat och vävt. Vi dekorerar med band och vackra detaljer. Vi vill skapa en rustik och ombonad känsla. Det är mycket enfärgat och enkla mönster som traditionella rutor, ränder och gåsöga som kompletteras med säsongens mönster och förstärker traditionsuttrycket.

Vill du skapa stilen ska du satsa på produkter i naturmaterial som Hemtex härliga ullplädar från Klippan som finns i flera färger och mönster. Fårskinn är också rätt i stilen.

Förgyll vardagen lite extra
Hösten och vintern den tid då vi gärna förnyar hemma. Hos Hemtex finns gardiner, kuddöverdrag, plädar i skiftande material. Sammet inledde hösten starkt och till exempel sammetsgardinernas populäritet fortsätter säkert en bit in i nästa år. Utbudet av mässingsdekorationer i flera olika storlekar är stort. Från söta flugor och kaniner till exotisk flamingos och apor. Stora timglas med färgad sand samsas med ljusstakar i skinande mässing, dekorativa glasbollar och korgar för i naturmaterial för praktisk förvaring.

– Hos oss är det enkelt att förnya eftersom vi har hela trenden. Från sängkläder, påslakan, sängtoppar och överkast till gardiner, mattor och de där små detaljerna som gör skillnad. Djurdekorationer är en stor trend och det finns många olika varianter att välja mellan. Timglaset har blivit ett måste i bokhyllan eller på vardagsrumsbordet. Det finns i flera storlekar och färger, avslutar Mona.

 

 

Tags