Hitta alla vårens nyheter på MQ

Håll stilen i vår med MQ

Mie har blivit varm i kläderna sen hon började på MQ i Höllviken i slutet av sommaren och hon delar nu sin tid mellan butikerna i Lödde och på Toppengallerian. Hon berättar att MQ sen augusti även har ny VD Ingvar Larsson och även en ny försäljningschef, Katarina Blomqvist, som också tillträdde förra året. Men de största nyheterna för dig som kund håller som bäst på att komma in i butiken: vårens nyheter!I vår går nyckelplaggen i färgerna gult, orange, beige och koppartoner, och både prickigt och mönstrat. Det är alltså den jordnära färgskalan som egentligen brukar kännas igen mest i hösttider som är aktuell, men Mie berättar att det både har kommit och kommer ännu mer i våriga snitt som passar den stundande ljusare säsongen. I vår kommer även ljus denim; ljusa jeans är väl härligt att dra på sig när solens strålar börjar göra sig påmind om att varmare tider är runt knuten. Eller hoppa i en jumpsuit, snyggt både till vardags och till fest: det beror helt på vad du stylar din outfit med: ett par sportiga sneakers eller ett par mer festbetonade skor med lite klack till exempel.

Vidare kan du mixa och matcha mönster utan att stilpolisen höjer på ögonbrynen, “mönsterbonanza” kallar Mie det, vilket kan vara trevligt att mixa olika aktuella mönster och toner. Fram emot vårkanten kommer ännu mer blommigt både på plagg för dam och herr.

Men än håller vintern och kylan oss i sitt grepp och de stickade tröjorna kommer in än – vilka ju även passar i bra svala sommarkvällar. Det kommer in mycket v-ringat och det stylar man både med en enkel t-shirt under eller en tunn polotröja eller skjorta.

Accessoarer
Du kan använda en sidenscarves på väldigt många sätt att accentuera dina kläder med. Du kan använda den både i håret, runt handleden, som ett skärp eller knuten på handväskan. Något annat som också är snyggt är stora örhängen, som finns i flera stilfulla varianter hos MQ.

Herrmodet inte så strikt
Herrarna har ju inte samma variationsrikedom som damerna när det gäller mode, men herrmodet är inte så strikt nu. Nyheter för i vår är bruna kostymer matchade med en blå skjorta i havsblått eller pastellblått. För männen är chinos, en skjorta och pullover rätt i år igen, men gärna med lite struktur i tyget, så att det ger känslan av att det händer något med plagget! Skjortorna i vår går mycket i randigt, både på tvären och längden, smala och bredare ränder på både stickade tröjor, skjortor och t-shirtar – snyggt, utan att bli långrandigt!

60+ varumärken
MQ har över 60 varumärken och ett nytt varumärke som sällar sig till den skaran är Tommy Girl, från Tommy Hilfiger. Vidare är MQ:s eget märke Visual Clothing Project ett märke som snabbt plockar upp trender och därav lite mindre kollektioner med till exempel djurmönster, kraftigt senapsgult eller utsvängda. Så välkomna in: det finns massor av härligt mode att välja bland!

Tags