Hitta rätt prylar på Team Sportia

Sommarträning och ordentliga skor

Är du kittad för sommarens uteträning? Utesäsongen när det gäller löpning varar hela året för vissa entusiaster och det finns rätt många av dem nere hos oss på Näset! När kvicksilvret kryper över en femton grader, så är det dock fler som ger sig ut längs vägar, stigar och stranden.

Vikten av att byta löparskor frekvent
Vid varje nedslag pressas skorna samman en liten liten bit och efter 100-150 mil har de flesta skor gjort sitt. Du känner det att svikten i dina löpsteg inte finns där längre och du kan även få känning i knäna.

Om du tränar löpning ofta kan det vara en god idé att ha två par skor. Då hinner paren torka ordentligt mellan turerna och du förlänger hållbarheten på dem. Dock ska man hålla koll på gummit: även om du inte använder skorna alls, så åldras gummit.

Rätt stöd för foten
Hos Team Sportia kan du komma in och prova ut sulor från Footbalance som lämpar sig för dina fötter. Du står på en maskin: den simulerar en promenad och mäter samtidigt dina fötter och om du har ett pronerat, neutral eller supinerat steg. Alla behöver stöd för hålfoten och många som lider av hälsporre får lindring och hjälp utav dessa sulor.

Du kan själv kolla på undersidan av dina skor: om de är mer slitna på utsidan eller insidan, då bör du komplettera dina skor med en korrigerande sula. För de flesta uppstår problemen under sommaren, då man ofta går i platta skor som flipflops eller ballerianskor utan stöd för hålfot. Så det är inte enbart löpare som drabbas – och sulorna kan användas i fler typ av skor än löparskor. Den här utprovningen tar 15 minuter och du behöver inte beställa tid för att göra den.

Rätt humör med rätt träningsplagg
Du har säkert hört från din hurtigaste vän att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder. De riktigt bra kläderna för alla väder hittar du hos Team Sportia: de rätta träningstightsen med ett matchande linne och en funktionströja som gör det där lilla extra för att träningen ska kännas riktigt rolig.

Träna där du är
Du behöver inte ge dig ut och springa eller köra till gymmet alltid. Varierad träning är bra för kroppens fysik och det kan vara inspirerande med miljöombyten. Här följer några exempel som passar bra i sommar: skaffa Team Sportias träningsband och träna i din egen trädgård eller kör ett pass med kettlebells på terrassen. Du hittar också yogamattor, vattenflaskor och andra träningsredskap hos Team Sportia. Du kan söka på nätet och Youtube efter övningar med träningsband och kettlebells som funkar fint att utföra hemma – eller varför inte på stranden och avsluta med ett dopp i vår fina Kämpingebukt?

Tags