Hos Lekia hittar du vårens uteleksaker

Våren hos Lekia lockar fram uteleken

Våren är på gång och det märks definitivt hos Lekia som har fått in många av de traditionella uteleksakerna till butiken. Det är såpbubblor, hopprep, gatukritor, kickscotrar och skateboards som anlänt för barn med spring i benen och lekfullhet i kroppen. Vidare finns det också kulor i lösvikt att spela med på rasten och busiga studsbollar att ha roligt med.

En lite ovanligare uteleksak är bowlingsetet. Sex käglor med klot att slå ned dem med som passar på olika underlag, så barnen kan både spela på gräsmattan eller ute på gatan eller uppfarten.

Kalasattiraljer och presenttips
Lykke berättar om de nya trevliga små namnslingorna till tårtan eller presentbrickan pCå morgonen: “Your name in lights”. Det är små lampor i form av färgglada bokstäver som stavar ett namn och den drivs av batteri. De är även trevliga att vira runt ett paket eller första på dörren till det egna rummet. Och glöm inte grattiskortet, tårtljusen eller de extra stora ballongerna med metallskimmer – de kan bli upp till 30 centimeter stora och har siffran med den ålder som den lilla eller lille jubilaren.

Lykke tipsar:

#1 Slime Café 
Små tårtdelar med slimekänsla som man själv kan bygga ihop sin egen tårta. Man kan ringla över topping som är rinnande slime och går att använda, igen och igen och igen! 99:- kostar en förpackning med en hel tårta och lämpar sig från åtta år.

#2 Lego
De sC% tidlC6sa Legobitarna! De finns i smC% populC$ra boxar med figurer frC%n bland annat Lego City och Lego Friend som slC$pptes vid C%rsskiftet FC6rutom smC%lego finns ju ocksC% Duplo fC6r de allra minsta frC%n ett och ett halvt C%r.

#3 Plus Plus
Det finns fler sorters byggbitar som till exempel Plus Plus. Med dessa kan du bygga både i 2D och 3D och helt enligt egen fri fantasi eller efter det inspirationsblad som följer med. Många barn bygger med detta på förskolan och de finns i storlekarna Mini som passar 5-12-åringar och Midi som passar 1-6-åringar. De kommer i färdiga boxar med till exempel en båt, en unicorn, en drake eller en polisbil eller i rör med bitar i olika toner av samma färg.

#4 Nummer Ninja
Speltillverkarna har svarat på en ökad efterfrågan på lärorika spel med tex spelet Nummer Ninja, som blev valt till “Årets barnspel 2018b “. Spelet har två svårighetsgrader: Rekryt och Mästare, där du med hjälp av kluriga mattetal ska befria en drake.

#5 Fortnitefigurer
Att barn och ungdomar spelar Fortnite har nog undgått få i deras närhet! Nu kan man även skaffa sig dessa figurer i spelet, de finns från singelpack och vidare i tvåpack och fyrpack som “Fortnite Battle Royal Collectionb” med figurerna Raptor, Rust Lord, Rex och Raven. Det finns över hela hundra figurer och det kommer släppas ännu fler under året.

#6 L.O.L.
L.O.L. Surprize är också samlarfigurer och av namnet så blir innehållet en liten rolig överraskning! De kommer med kläder och tillbehör som solglasögon och skor. Och nu finns även ny serie med L.O.L. Surprize Hairgoals: med figurer med hår att kamma och styla.

Tags