Höstboosta kroppen

I höst kan vi hjälpa kroppen på traven med solskensvitaminet – D- vitamin. Kallare klimat kan också betyda torrare hud. Då kan en dryg universalkräm vara både effektiv och ekonomisk

D-vitamin kallas även för solskensvitamin eftersom kroppen själv kan tillverka vitaminet då huden utsätts för solljus. Solskyddsfaktor och heltäckande kläder försämrar drastiskt kroppens förmåga att själv bilda D-vitamin. Under höst- och vintermånaderna då solen lyser med sin frånvaro och de få solstrålar som då och då tittar fram har väldigt svag styrka, så måste vi helt Universalkrämen från Weleda Skin food är en rik kräm för torr och narig hud och gör huden snabbt mjuk och smidig igen. Det är en smart och naturlig baskräm för hela familjen som kan användas till hela kroppen.

förlita oss på att kosten täcker vårt behov av D-vitamin. Mest D-vitamin hittar vi i livsmedel som ägg och fisk samt i mindre mängd i svamp, mjölkprodukter och berikade margariner.

D-vitamin är ett fettlösligt vitamin vilket innebär att du måste äta mat som innehåller fett i samband med att du intar D-vitamin för att vitaminet ska tas upp av kroppen. Life D-vitamin innehåller vitamin D3 som ligger upplöst i jungfruolivolja, vilket säkerställer att vitaminen tas upp på bästa sätt. I vårt sortiment har vi både kapslar, droppar och tuggtabletter för de minsta, berättar Nicole Jansson, Life.

Vitamin D bidrar till (lägg detta på platta): – Normalt upptag/utnyttjande av kalcium och fosfor. – Normala kalciumnivåer i blodet. – Immunsystemets normala funktion – Att bibehålla normal benstomme. – Att bibehålla normal muskelfunktion. – Att bibehålla normala tänder. – D-vitamin har en roll i celldelningsprocessen. (Källa: Life)

BIO CLOOSE – Ökad mättnadskänsla, minskat sötsug, jämnare blodsocker – En produktnyhet är Bio Cloose®, ett kosttillskott som utvecklats i Sverige, vid Lunds universitet av professor Charlotte Erlanson och Professor Per-Åke Albertsson. Bio Cloose® bygger på ett spenatextrakt med ett rikt innehåll av Thylakoider, som finns naturligt i gröna blad, säger Nicole.

Mår magen bra mår du bra Vårt levnadssätt skiljer sig drastiskt från våra förfäders. Idag äter vi mycket snabbmat, lever under ständig stress och därför är det inte så konstigt att många av oss drabbas av obalans i vår egen bakterieflora.

– Om du genomgått tarmrening för att rensa kroppen från orenheter, är risken stor att du även påverkat mängden goda bakterier negativt också. Det är därför viktigt att bygga upp tarmen med mjölksyrebakterier efteråt. Du kan göra det medan du renar tarmen, men det är vanligare att göra det direkt efter en rening, tipsar Nicole.

Mjölksyrebakterier hjälper i tjocktarmen till att skapa vitamin K och B-vitaminer, bl.a. B1, B2, B6 och B9. Att skapa olika aminosyror främjar upptaget av mineraler. – Sammantaget är därför en gynnsam bakterieflora i tjocktarmen av yttersta vikt för kroppens näringsupptag, säger Nicole.

Life Probiotika är en produkt innehållande mjölksyrebakterier och kan med fördel användas som ett dagligt tillskott och som är särskilt lämpligt vid utlandsresor. Kapseln bör sväljas hel men du kan också dra kapselhylsorna isär och strö innehållet i t ex filmjölk. – Tänk på att kapselns innehåll inte får upphettas och att kosttillskott inte bör användas som alternativ till en varierad kost eller hälsosam livsstil, avslutar Nicole

 

Tags