Höstskor med fina detaljer hittar du hos In Style

Augusti i modebranschen innebär att höstens nyheter är på intågande. Helena Rosenqvist, ägare till InStyle, packar nästan dagligen upp leveranser som beställdes redan i vintras på skomodemässorna. För oss andra innebär augusti kanske att semestern är slut, skolorna börjar och det är hög tid att tänka på jobb- eller skolgarderoben igen. Låt Helena tipsa dig om höstens skor!

I höst blir det vanligare med boots än stövlar. Stövlarna har gärna högre, mer slimmade skaft än tidigare och är i mjuka följsamma material. De breda klossklackarna i mellanhöjd finns både på boots och skor.

Klackskor är fantastiska och fungerar till det mesta – du kan vara snyggast på festen i klänning och rejäla klackskor eller på jobbet i jeans och boots med klack. InStyle har en mängd olika skor att välja mellan. Modeller med de bekväma klossklackarna passar lika bra till vardag som till fest. Otroligt sköna och bekväma att gå i.

I höst ser vi mycket mocka i jordiga toner samt blått och svart. Detaljerna blir allt viktigare i höstens skomode. Vad sägs om sneakers i mockamaterial med fina volangdetaljer eller knutar? Höstens sneakers ska helst ha höga sulor, 2,5 till 3 centimeter. Så även sneakers gör numera sina bärare längre!

Guld och ännu fler detaljer
Under senare tid har det varit mycket, fransigt och 1970-talsinspirerande skor. Denna trend håller i sig. Michael Kors presenterar ett par ursnygga boots – i beige mocka eller svart skinn med en effektfull detalj: ett enkelt spänne som får tankarna till 70-talet. I höst är det övervägande guldiga detaljer på skorna, det silvriga har tagit ett steg tillbaka. Vi hittar gulddetaljer i form av till exempel spetsen på en tofs eller spännet på en läst.
– Michel Kors ja, ett par svarta sneakers med fina diskreta detaljer och svart vit sula känns helt rätt tillsammans med kjol på festen eller ett par snygga byxor på jobbet. Skorna är kaxiga och a must have! Novitas sneakers i krokodilinspirerat mockamaterial med liten gulddetalj är också helt rätt, skrattar Helena.

Dahlins snygga kontorsskor
Allt fler män i olika åldrar upptäcker Dahlins skor. Skorna karaktäriseras av en osviklig känsla för form och design. Skorna är riktigt snygga och passar den orädde och kräsne mannen som ställer höga krav på sina skor. Med Dahlins skor förstärker du din personlighet. Modellerna är ofta klassiska med detaljer och färgval som gör att de står ut.
– Ett par Dahlin skor är alltid rätt. Tillverkade av skinn rakt igenom gör att passformen blir fantastisk. Du får en bekväm sko med hög polish, säger Helena.

Barnskor som tål tuffa tag
Nyss inkomna är skorna i klassiska modeller från Kavat. Skorna har fin passform och finns i flera färger och mönster.  För de lite äldre skolbarnen presenterar Gulliver vattentäta lättviktskor som tål hopp och lek både i och utanför vattenöplarna.
– Skorna har dessutom bekväm kardborrknäppning, berättar Helena.

Ta hand om dina skor så håller de längre
Vi är ofta duktiga på att impregnera våra skor när de är helt nya. Sen glömmer vi bort det.
– SpringYards impregnering och skovärdsprodukter är miljöanpassade och de snygga flaskorna kan gärna placeras i hallen som en påminnelse att impregnera mot smuts och fukt var fjortonde dag.
Investera också i ett par skoblock om du inte redan har. Då håller dina skor formen längre.

Tags