Hurra! Bokrea!

Februari … och bokrea! Bokrean är sedan många år tillbaka alltid i februari, efter lönehelgen, och ett måste för de flesta. Då samlar sig bokbranschen till en gemensam rea.
– Rean återspeglar bokutgivningar två till tre år tillbaka i tiden kryddad med några nyare titlar, berättar Anders Billing, ägare till Nils Asp Bok & Pappershandel.

Skynda att fynda den 27 februari
I år startar rean tisdagen den 27 februari kl. 07.00. Är du morgonpigg kan du fynda allt från internationella bästsäljare och nordiska deckare till memoarer, biografer, faktaböcker och barnböcker. Är du smart och inte redan är medlem i Ugglans kundklubb blir du medlem och får då tillgång till extra förmånliga kundklubbserbjudanden.
– I år får du köpa färska deckare till extra bra pris under reans första dag. Vad sägs om Jo Nesbös Törst, Jussi Adler Olsens Selfies, Jonas Bonniers Helikopterrånet och Dan Browns Begynnelser? Kom gärna förbi oss i butiken så hjälper vi dig bli medlem i kundklubben, eller gå in på hemsidan ugglanbokhandel.se och anmäl dig, tipsar Anders. I kundklubben får du exklusiva erbjudande och den senaste informationen från bokbranschen. Ambitionen att genom 12-15 nyhetsbrev per år hålla kundklubbsmedlemmarna uppdaterade med det bästa av det mesta. Medlemskapet kostar inget och du kan enkelt avregistrera dig när du än vill.

Anders tipsar om guldkornen
Anders valde sju titlar inom olika genres förutom de fyra som utgör kundklubbserbjudandet under rean:

  1. Hyllade Ola Larsmos Swede Hollow är lysande såväl som gripande berättelse om svenskarna som emigrerade till USA i slutet av 1800-talet och bosatte sig i ravinen som fick namnet Swede Hollow. Området var ett slumområde och ett av de fattigaste i USA.
  2. Hanya Yanagiharas Ett litet liv. Fyra unga män på college utvecklar en supertajt vänskap. De är från olika samhällsklasser, har olika hudfärger, och skiljer sig åt vad gäller sexuell orientering. De ska alla så småningom komma att få stora framgångar i New York inom varsitt prestigefullt fält: Malcolm som arkitekt. JB som bildkonstnär. Willem som skådespelare. Och så Jude, som advokat. En bok som växlar mellan mörker och ljus och klart läsvärd.
  3. David Baldacci böcker har alla hamnat på New York Times bestsellerlista och blivit internationella storsäljare. Fynda Jakten på Amos Decker och den andra fristående delen om John Puller, De bortglömda på årets bokrea.
  4. Peter May är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, vars böcker sålt i över 4 miljoner exemplar. Entry Island är ett ö-samhälle som skakas av ett mord.
  5. Nu kan du få hjälp att laga läcker hälsomat i vardagen. Vinnaren av Kockarnas kamp 2017 bok, Mat som gör gott: en ny vardag med Tareq Taylor. Med hjälp av Tareq Taylors tio gyllene regler. Följ hans råd om hur du bygger upp ett bra skafferi och det blir lätt att svänga ihop en måltid, även de där kvällarna när du inte har mer än en kvart till matlagning.
  6. Richard Juhlins En doft av champagne. 8000 champagner och producenterna som ligger bakom dem. Provade och betygsatta.
  7. Siri Pettersen är en prisbelönt norsk författarinna. Hennes fantasyböcker för unga vuxna Odinsbarn, Röta och Kraften fångar en från första kapitlet.

Har du inte möjlighet att komma förbi Nils Asp Bok- och Pappershandel under rean är du välkommen att välja ut dina böcker på hemsidan, naspbokhandel.se. Under senaste nytt hittar du årets reabroschyr späckade med titlar.
– Meddela oss gärna, mejla eller kom in och lämna din beställning, så lägger vi undan dina önskade böcker, hälsar Anders och hans kollegor.

Visste du att…
…Nils Asp Bok och Pappershandel ingår i Ugglan för gemensamma inköp och lika leverantörer. Idag finns 59 bok- och pappershandlare över hela Sverige från Höllviken i söder till Kiruna i norr. Vi förenar oss under profilen ”Hela familjens bokhandel”. Böcker är förstås tongivande i sortimentet men du hittar mycket annat kul så som kontorsvaror, rita och skapa, pussel och spel, presenter och mycket mer.
….Redan i slutet av 1920-talet uppmärksammades bokrealisationerna, vilkas främsta syfte var att sälja förlagens restupplagor. Då ägde reorna inte rum vid någon bestämd tidpunkt och de var heller inte något landsomfattande arrangemang.

Att när Greta Helms, försäljningschef på Bonniers, initierade en stor lagerrensning av förlagets böcker år 1950 blev detta stilbildande för bokrean som ett årligt evenemang och ett fyndarnas eldorado. Som under flera decennier i februari har lockat stora skaror av människor till bokhandeln. Lagerrensningen gav stora möjligheter till fynd av unika böcker och titlar i originalupplagor.

 

Tags