Inte en tråkig stund på sommarlovet, utlovar Lekia!

Äntligen sommar! Ut och lek

Kan du cykla på en enhjuling? Har du en egen tennistränare ute på gatan? Eller kan du blåsa såpbubblor med din gräsklippare? Det är inte bara i fantasin detta är möjligt. Barnens sommar bjuder på många roliga leksaker från Lekia!

Utelek är bra ur många perspektiv: det är skönt att slita sig från de nackböjande apparna och gå ut och röra på sig istället med en nypa frisk Falsterbonäsluft. En het trend i sommar är enhjulingen. Det är lurigt att få till den rätta balansen och det kräver en god portion koncentration, men visst går det!

Om barnen är lite yngre finns det ett flertal olika skateboards i olika storlekar och färger att trixa och spara med, så att alla kan ha kul. Just skateboards verkar vara något som aldrig går ur tiden.

En egen tennistränare

Du kommer kanske själv ihåg den smarta tennistränaren, som nu kommit tillbaka igen? En tennisboll som är fäst i ett gummisnöre som i sin tur är fäst vid en tung kloss. Klossen ställs på gatan och sen är det bara att plocka upp racketen börja serva och vänta på att få tillbaka bollen, igen och igen och igen! Det är många som varit inne i butiken och efterfrågat tennistränaren, berättar Emma som jobbar på Lekia på Toppengallerian.

Megabadminton och megatennis

Om barnen är flera är det säkerligen lika kul med megatennis eller megabadminton istället för solospel! Med jättestora rackets och en boll som är mer än dubbelt så stor som en vanlig boll, är det superkul att spela ett set – eller tio!

Mer uteaktiviteter!

Om du har en liten hjälpreda som vill bistå dig med att klippa gräset, kan du erbjuda den skrattframkallande gräsklipparen som blåser såpbubblor istället för att klippa gräset. Eller sätt upp ett tält eller två och gärna med en tunnel emellan – och eftermiddagen är räddad. Eventuellt kan frågan om att även sova i tältet komma upp, men frågan är om någon vågar?

Om du behöver inspiration till ännu mer lek, tipsar Emma om följande leksaker:
– Glittriga rockringar som blinkar glammigt (med batteri)
– Nerf Dino i ny utformning och med dinosaurietema
– Nebulous Stars: ett antal olika kreativa kit, där du kan måla stenar i glittriga färger,

rita en mandala eller gör din egen rymdönskebok. Pyssel för regniga dagar med andra ord!

Styla poolen

Flamingo i all ära, men nu är det coolaste som kan flyta runt i poolen en tucan, du vet den där fågeln med den stora näbben och gärna tillsammans med en donut. Det finns en uppsjö med kul saker för vattenaktiviteter som sliders där du glider på en bana med hjälp av vatten från trädgårdsslangen, poolvolleyboll och de sjukt roliga bodybumpers, där du blåser upp en slags bubbla runt om dig och sedan försöker brotta ner motståndaren. Låt sommaren aldrig ta slut!

Tags