Julen är i full gång

Den kommande julen är det nog många som ser fram emot lite extra, med tanke på restriktionerna som rådde förra året som förhindrade att många kunde träffas då. I år ser det bättre ut! Hos Charlotte Trend håller julen nu på att packas upp så smått.

Vackert stengods från Sthål

Lotta berättar lyriskt om det vackra tallrikarna, skålarna, faten och muggarna från Sthål som hon just packat upp. Det är inte är inte bara väldigt vackert och tåligt stengods, utan det är också funktionellt. Alla produkterna tål nämligen temperaturer i ugnen ända upp till 200 grader, så du kan alltså även använda dem vid tillagning och kanske servera nyårsmiddagen på varma tallrikar.

Sthål lanserades redan 2012 av de två Malmötjejerna Susanna Theander and Helena Åkesson-Liedberg – därav stavningen på varumärket! Lotta berättar att efterfrågan på deras produkter är fortsatt stor. Om du är sugen på att förgylla ditt matbord med till exempel nya tallrikar, så är ett trevligt tips att mixa färgerna, det hörs nästan på namnen att de är toner som matchar varandra: åska, fikon och ananas.

Smeg jobbar för dig i köket

Det har kommit in en elvisp från Smeg och designen är riktigt tilltalande med en tydlig 50-talskänsla. Den är nästan för snygg att stoppa ned i lådan när den inte används! Trots sin retrolook, så har den smarta funktioner som en LED-kontrollpanel i handtaget som visar hastighet och användningstid, men som släcks när den inte används. Vispen kommer med både två ballongvispar och två degkrokar och den finns i vitt, rött, svart, mintgrönt och rosa.

En annan nyhet som också kommer från Smeg lagom till julhandeln är den lilla vattenkokaren, som rymmer 0,8 liter, till skillnad från den stora rymmer som rymmer 1,7 liter. Utöver detta finns även deras kvalitetsköksredskap att laga mat i: stekpannor, kastruller och grytor och dessa finns i rött, svart och vitt.

Smycken från Edblad

Smycken från Edblad är otroligt populära och i butiken är det många som kommer in just för att köpa dessa, antingen till sig själv eller som present. Edblad har ett stort utbud av prisvärda ringar, armband, halsband och örhängen i både silver- och guldfärger och olika vackra färger på stenar och även pärlor för den som gillar det. De är gjorda i rostfritt stål,vilket funkar bra för dem som är allergiska mot nickel. Ett hett tips inför de stundande julklappsinköpen.

Vinterns Muminmugg

Varje sommar och varje jul brukar Arabia presentera ett nytt motiv på en mugg i serien med Mumin. I år heter motivet “Månsken i Snö” och de brukar vara väldigt åtråvärda. En del av Muminmuggarna har blivit rena dyrgripar: muggen med motivet “Simhopp” såldes på Tradera för hela 236 478 kronor!

 

Tags