Julstämning hos Emilia´s Cookshop

Jultraditionernas mecka

Söker du det lilla extra för att göra julfint hemma? Då är ett besök hos Emilia’s Cookshop att rekommendera.  Charlotte Frej har laddat butiken med en skön mix av klassiska och mer sparsmakade och stilrena jultraditioner.

Materialen för julen 2017 är keramik, naturmaterial, koppar och mässing. Guld är återigen hett, gärna varvat med silverinslag. Låt vinterns dukning vara klassisk, med en modern känsla. Ett tips är duk eller bordslöpare i vackert linne, färgtonen kan vara varm grå, komplettera med trädetaljer och grönska. Skapa stilleben på temat glas eller keramik. Låt en vacker glasvas med en grönskande blad eller en snittblomma bli ett blickfång. På samma vis kan du använda dig av skålar, figurer och andra dekorationer för att förnya och skapa nya blickfång.
– Stämningen skapar du med vackra ljusstakar – blanda både höga och låga ljusstakar – gärna av olika material. Lyft in naturen i ditt hem och på ditt bord. Plocka en vacker gren från trädgården, komplettera med en grön kvist, varför inte granris, föreslår Charlotte Freij, butiksägare.

Klappspelet hör julen till. I år har Sagaform tagit fram en fin förpackning i form av en julklappssäck innehållande tärningar och tomtetimer. En bra present innan jul.

Årets julkollektioner är här
Skäm bort dig själv eller någon du tycker om med en vacker symbol från Georg Jensens säsongskollektion, och låt den bli en del av din jultradition. Vi Emilias Cookshop har ensamrätt i Höllviken på Georg Jensens julkollektion, där varje föremål representerar kärnan i skandinavisk jul och är det perfekta sättet att förstärka julens utsmyckningar. Välj den storslagna men minimalistiska dörrkransen av magnolialöv. Eller årets guldpläterade julklocka. Eller juldekorationer i form av änglar och hjärtan… valet är ditt! Alla är lika vackra.

Nu kan du unna dig något gott varje dag i december. Adventskalendern från Schöttinger i Arlöv innehåller svensk marsipan och konfektyr när den är som bäst. En överraskning varje dag när du öppnar luckan. Choklad, lakrits eller marsipan? Vad gillar du bäst?
Adventskalendern är förpackad i en härlig, dekorativ ask. Locket kan du sedan använda som ljus- eller champagnebricka till nyår. Smart.

Vem minns inte barndomens jular med ett vackert julporslin, tända ljus, doften av gran, och traditionella dekorationer? Med hjälp av Rörstrands underbara servis Swedish Grace Winter, med glöggmuggar, tallrikar, assietter och skålar i olika storlekar kan du skapa familjens egen personliga dukning. Charlotte och hennes kolleger hjälper dig gärna att sätta ihop ett set som passar just dig och din familj.

Holmegaard är Danmarks äldsta och största glasbruk med produkter som vaser, ljuslyktor och mycket mer inom glasdesign. Hantverket är genuint och produkterna handblåsta.
– Årets julkollektion består av vatten-, snapsglas, hot drink glas och en flaska. Alla med ett karaktäristiskt Holmegaard motiv, tipsar Charlotte.

Nytt från Majas Cottage är adventslyktorna. Julkollektionen består av underbara lyktor i flera olika storlekar och med olika motiv. Lyktorna säljs till förmån för Barncancerfonden.

Vackra ekologiska textilier
Ekelund är Sveriges äldsta linneväveri, all tillverkning sker på egen fabrik i Horred i Viskadalen. Emlia´s Cookshop har ett brett utbud av deras ekologiska textilier allt från handdukar till bordslöpare och dukar.
– Jag förstår att Ekelunds produkter är populära. De har lyckats att förmedla sin kärlek till hantverket, till naturliga material och till det äkta, säger Charlotte.
Textilierna är ekologiska och miljömärkta med GOTS, Global Organic Textile Standard.

Söker du julstämning är tipset att besöka Emilias Cookshop. Här kan du få inspiration och tips så att julen 2017 blir något alldeles extra.

Tags