Klassiska burgare borgar för fortsatt grillande

Den klassiska doften av grillat kött möter en när man går in på Burger King. Ute blåser höstens vindar och de första löven flyger runt knuten. Inne på restaurangen är det en lugn känsla, även om det är aktivitet bakom disken.

Boban Pejkic tar emot för intervju och han har lång erfarenhet av hamburgerbranschen – han har jobbat inom Burger King sen 2012 på både Väla i Helsingborg och Varberg.

Efterfrågan på vegetariska alternativ
Han talar sig varm för det nya vegetariska sortimentet som Burger King nu erbjuder. Konceptet är bara några veckor gammalt och det är den vegetariska burgaren Veggie Pepper, som är baserad på grönsaker som ärtor, potatis, morot och majs som är nyheten. Till den serveras pepparmajonnäs, sallad, tomat, ketchup, ost och heta jalapeños.

Tycker du att det är för starkt med jalapeños, kan du bygga din burgare precis som du vill ha den – helt enligt Burger Kings koncept “Have-it-your-way”.

I det vegetariska sortimentet finns också en halloumiburgare. Osten kommer från Kreta, bröder är bakat på bland annat potatis och enligt Boban smakar den väldigt gott!

Whopper – still going strong
Av de upp till 2000 gäster som besöker restaurangen på en dag, så beställer ungefär hälften av dem en traditionell Whopper. Många av dem kör också en double-up, vilket innebär två bitar kött på en burgare. Av samma dagliga gäster som ovan, så är 60-70 procent av dem Drive Through-gäster.

Var med och påverka
När du får ditt kvitto, finns det en kod därpå som du kan använda att logga in på Burger Kings hemsida med och tycka till om både maten, servicen och renligheten, så kallad ”guesttrack”. Det innebär att du helt enkelt kan vara med och påverka ditt Burger King. Och det är självklart helt anonymt.

På hemsidan kan man också söka jobb: Boban söker rätt ofta efter ny personal. Många unga får sitt första jobb bakom disken, men man måste vara minst 16 år för att jobba där.

Lustigaste beställningarna
För inte så länge sen kom det in ett gäng killar som beställde 30 påsar med kycklingnuggets. Alla fritöserna var igång samtidigt. En annan oväntad beställning var en man som beställde 120 stycken hamburgare – i en enda beställning. Hela personalen engagerades och det tog en timme att steka klart alla burgarna.

Godaste grillade?
Burger Kings burgare är ju grillade vilket inte konkurrenternas burgare är. Boban tycker att det är något visst med den grillade smaken och på frågan om han äter just burgare till lunch varje dag, så kommer svaret snabbt med ett leende att visst är det så – och då gärna favoriten BBQ Bacon King med lökringar och steakhouse sås.

“Och faktiskt också gärna till middag!”

Tags