Ladda skolväskan på Nils Asp Bok & Pappershandel

Anders Billing och hans kollegor, hos Nils Asp Bok & Pappershandel, brinner för böcker och delar gärna med sig av kunskaperna och forskningen som gjorts vad gäller vikten av att kunna läsa och förstå ords betydelse. Läsningen öppnar dörrar till nya insikter och spännande världar. Läsningen utvecklar oss som människor och är viktig för att vi ska kunna bilda oss en egen uppfattning av saker och ting.

Vilken 17-åring vill inte kunna 50 000 ord?
– Vi tycker det är viktigt att skapa goda förutsättningar för barn att lära sig läsa och skriva, eftersom det är viktigt för barnens fortsatta utveckling. Om du som förälder inte läser för ditt barn som inte heller läser själv förstår ditt barn vid 17-årsålder cirka 15 000 ord. Läser du däremot för ditt barn eller barnet läser själv så har ditt barn istället ett ordförråd på 50 000 ord. Det är vad som krävs för att kunna läsa och förstå vad som står i en dagstidning, säger Anders Billing.

En bok som passar fint för högläsning är till exempel Martin Widmarks och Petter Lidbeck: En helt vanlig vecka med familjen Jansson. En skruvad och humoristisk familjeskildring där barn och vuxna har bytt roller med varandra. Barnen har axlat föräldrarollen medan mamma och pappa ruskat av sig den. Ska de två barnen lyckas tackla sina oansvariga föräldrar som blivit väldigt mycket barn på nytt? Följ familjen Jansson under deras upp- och nervända vecka! En fyndig lek med roller och förväntningar, kul för alla åldrar!

Böckerna i serien Lätt att läsa kombinerar lärande med läsande och riktar sig till barn i åldern 6-7 år.
– Dessa böcker har vi till ständigt kampanjpris, 99 kronor.  Här kan du till exempel läsa om Kasper som spelar fotboll i BK Toppen. Det finns en mängd olika böcker och nya tillkommer ständigt, berättar Anders.

Tips för stöttning
Som förälder kan det vara knepigt att orientera sig i den moderna svenska skolan. Hur definieras kunskap idag? Hur bedöms elevernas arbete och hur sätts betyg när enbart goda faktakunskaper inte längre är tillräckligt? Och vad innebär ett “relativt väl utvecklat resonemang”? Boken Hjälp ditt barn lyckas i skolan, av Camilla Lind och Jessica Rahm, riktar sig speciellt till dig som förälder. Här får du kloka tips på hur du kan vara till hjälp och stöd för ditt barn. Boken innehåller också en översikt av den moderna skolans utveckling och en genomgång av de generella kvaliteter som värderas högt i läroplanen. I serien finns även böcker som hjälper ditt barn att lyckas med svenska, engelska, matematik och studieteknik.

De är en helt vanlig familj. Prästen Adam, juristen Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella. De bor i en fin villaförort utanför Lund och på ytan tycks deras tillvaro perfekt. Men en dag raseras allt. Stella anklagas för mord och hamnar i häktet.  I denna nagelbitare får du följa de olika relationerna och hur familjen löser konflikter som uppstår.

Äntligen skolstart!
Efter denna underbara sommar är det dags att åter börja skolan. Nu kan du fynda riktigt bra kollegieblock hos Nils Asp Bok & Pappershandel. Vad sägs om 5 block för 79 kronor? Välj bland linjerat, rutat eller blankt papper. I butiken finns också helt underbara mappar, pennskrin, pärmar och block med coola Muminmotiv med attityd som passar både yngre skolbarn och äldre gymnasister.

Glittrigt med paljetter
Paljettrenden återfinns även i bokhandeln. Pennskrin med djurmotiv i tvåfärgade paljetter, armband eller block. Motivet och färgen ändrar du genom att dra handen eller fingrarna över ytan. Mysigt, eller hur?

Höst – skolstart – nystart!
Vi slutar med en uppmaning från Höllvikens egen bokhandlare med personal:
– Låt hösten bli början på något nytt om du inte läst för ditt barn tidigare. Låt barnet upptäcka böckernas underbara värld samtidigt som ni tillsammans borgar för barnets fortsatta språkliga utveckling. Uppmuntra ditt barn oavsett ålder att slå sig ner med en bok. Det främjar inte bara läsförståelsen utan också kreativiteten. Välkommen in och hitta favoritböckerna! Hälsar Anders Billing.

Tags