Läskigt, sött & lite farligt på Lekia

Det finns även spannar att håva in sitt eventuella godis med – annars blir det bus. Just nu har Lekia halva priset på alla Halloween-dräkter. Det priset gäller så långt lagret räcker – så behöver vi säga: passa på?!

 

Höstens lekar inomhus
Butiken är fylld med allsköns underhållning för våra små, pyttesmå och även lite större telningar. Efter sommaren och säsongsleksaker som uppblåsbara baddjur, strandtennis och bollar, kommer höstens dito med mer fokus på faktiskt stillsammare lekar inomhus. I och med skolstarten har nya serier av både fotbollskort och Pokémonkort släppts. På hösten är det också många som gärna vill ha pyssel och pärlplattor att sysselsätta sig med, berättar Alexandra som jobbar i butiken.

Lös brott med Leif GW Persson
En av sällskapsspelen som är mycket populära är spelet “Brott” av ingen mindre än Leif GW Persson. Det är ett strategiskt förflyttningsspel som kräver både list och tänkande.

Det spelet som dock säljer allra mest är “Speak Out”, vilket tar slut så snart nya leveranser kommer till butiken. Du har en knasig grej runt läpparna som gör det svårt att att prata och ska försöka få dina motspelare att förstå vad du säger. Förbered dig på många skratt!

Småsaker till julkalendern
Dockskåp med Pippi och Bamse lockar till lek för de små och det finns många fina tillbehör som man kan slå in till en paketjulkalender. Andra förslag till dessa kalendrar är till exempel en flock djurfigurer som kommer i en påse som du kan dela upp och alltså få småpresenter till flera dagar!

Årets leksak: Scruff’a’luvs
Varje år sen 1961 utser Lek- och Babybranschen “Årets leksak”. I år har det fluffiga djuret Scruff’a’luvs vunnit priset: ett överraskningsdjur som man får i form av en boll som man kan bada, kamma och göra fin. “Mjukisdjur i alla former går alltid bra”, säger Lykke som jobbar på Lekia.

Ett annat gosedjur som barnen inte verkar kunna få nog av är djuren från Ty’s. När man ser dem kan man faktiskt förstå att dessa storögda husdjur talar till barnens hjärtan. När man köper dem får man veta vad de heter och när de har sin födelsedag. För den som fått nog av söthet finns radiostyrda robotar och dinosaurer, nya Nerfs – skumgummiskott, och nu även sådana som lyser i mörkret.

Tags