Lekfullt, spretigt och skoj. Ätbart och vackert.

Vårens blommor, växter och buketter gör dig glad. Grönska varvas med färgsprakande blommor, robusta i sin form och sprött skira. Mixen är oemotståndlig.

– Nu vågar vi vara mer spralliga och lekfullheten tar över strävan efter perfekta blomsterarrangemang. En trend som vi kallar ”fulsnyggt” kommer allt mer. Då blandas blommor i till exempel orange, rosa, lila, gult med ätbara växter som chili, smultron och kryddor. Fulsnyggt är både vackert och praktiskt om du frågar mig, säger Anna-Lovisa Lindell Andersson, florist hos Blomster-Toppen.
Apropå frågor ja, vi har några frågor som vi vill ställa som gäller vår miljö.

Hur arbetar Blomster-Toppen med hållbarhet?
Vårt miljötänk genomsyrar mycket av det vi gör. Vi undviker plast i butiken så mycket vi kan och frågar alltid kunderna om de önskar en påse. Våra kunder är miljömedvetna och många använder påsar de har med sig eller tar inköpta blommor i handen. Genom att ta betalt för cellofanet har vi dragit ner på konsumtionen av detta. Vi uppmuntrar våra kunder att ta blomman eller krukan i handen även om det är en present.
Vi har valt en större leverantör som levererar till oss flera gånger i veckan. Nu slipper vi göra inköpsturer hos flera mindre leverantörer. Vi köper också mycket närodlat, som pelargonier, penséer, hyacinter och påskliljor..

Har ni några speciella produkter eller varumärken med miljöprofil?
Jag skulle vilja säga att 95 procent av våra produkter är bra för miljön. Växter som säljs har odlats och därmed bidragit till en bättre miljö och inomhusklimat. Växter kan också vara nyttoväxter och fungera som dammsugare när dammet fastnar på bladen tack vare den fuktiga luften närmast växtens blad. Grönska är bra för hälsan, för både kropp och själ. Vi hämtar kraft i grönskan som också får oss att slappna av.

Munkholms underbara produkter
Danska varumärket Munkholm har ett brett sortiment av underbara handgjorda tvålar, bad- och kroppsprodukter. I produktionen används bara de finaste naturliga, ekologiska vegetabiliska ingredienser och de renaste eteriska oljorna.

 

 

Tags