Med hjärta för miljö och vackra ting

Ett besök hos Emilia’s Cookshop är att rekommendera för vår-och sommarinspiration. Serviser, glas och lyktor i mjuka pastelltoner matchas med ekologiska, närproducerade textilier, praktiska skålar och Le Creusets färgstarka produkter. Våga blanda stilar, material samt färger och skapa din egen personliga touch på dukningen.

Dixies inredningsprodukter gör skillnad för både hem och miljö, precis som Ekelunds textilier. Vi gläds över närheten till Emilia´s Cookshop och butikens breda sortiment av inredningsprodukter och nyttoprylar för det dukade bordet, köket, till dig själv eller till någon nära kär person.Charlotte Freij har drivit butik i 19 år och Emilias Cookshop sedan år 2015. Förutom ett stort intresse för vackra ting värnar Charlotte också om vår miljö.
– Mycket av våra produkter levereras förpackade i kartong, wellpapp och bubbelplast. Min personal skrattar ibland åt mig när jag ivrigt tar fram saxarna och sedan klipper vi till material som sedan återanvänds. Man kan faktiskt säga att våra kunder hjälper oss med återvinningen. Vi skyddar varorna i tillklippt bubbel, wellpapp eller kartong, sedan packar vi in vackar paket med matchande snöre.

Har ni några speciella produkter eller varumärken med miljöprofil?
Absolut! Våra kunder värdesätter hållbara alternativ och investerar gärna i till exempel textilier istället för slit och släng servetter och dukar. Det svenska varumärket Ekelund har ett brett sortiment av textilier i ekologisk odlad bomull, lin med mera och en miljöcertifierad tillverkning som ger miljömärkta textilier.
Den klassiska Hinzaväskan är gjord av återvinningsbar polyetenplast. Den lilla väskan är gjord för att passa i cykelkorgen och den större är perfekt för picknic, stranden och shopping. Eller varför inte för att samla papper och tidningar för återvinning? Hinzas Green Plastic väskor är tillverkade av plast gjord av sockerrör.
Svenska Dixies inredningsprodukter gör skillnad för både hem och miljö och har en skandinavisk design inspirerad av naturen. I butiken finns bland annat härliga bordstabletter i lin och vattenhyacint, kuddfodral och filtar. Dixies hållbarhetsarbete innefattar både tillverkningsprocessen, men också klassisk design som kan hålla länge.

Våren och sommaren innebär festligheter som studentfester och bröllop. Har du några bra presenttips?
Jag rekommenderar våra kunder en mer personlig och tidlös studentpresent istället för till exempel teknikprylar. Vi har en mängd produkter som alla kan vara ett kärt minne av studentexamen och som man kan ta med sig in i vuxenlivet. Edblads vackra smycken kan vara en sådan gåva. Skultuna har en fantastisk känsla för kvalitet och design. Vi har allt från coola läderarmband och klassiska stela armband i stål och mässing till Kin lyktorna som ger ett mysigt ljus. Le Creusets salt- och pepparkvarnar har du användning av hela livet och är alltid populära. De finns i en mängd färger och storlekar. Kaj Bojesens trädjur är riktig designklassiker. Träapan finns numera i en mini variant. Studentmössan finns såklart kvar! Och den passar även till sångfåglarna. Så fort butiken har byggts om kommer Mateus vackra porslin att levereras. Då har jag ytterligare ett varumärke att erbjuda kunderna på Toppengallerian, skrattar Charlotte.

Bröllop i år?
Dubbelt grattis! I år erbjuder Emilia’s Cookshop alla brudpar som lägger sin bröllopsista i butiken ett presentkort på 10 procent av vad gästerna handlat i butiken. Välkommen!

Tags