Modern teknik på djurkliniken

Evidensia Djurkliniken i Höllviken

Att Evidensia Djurkliniken finns på Toppengallerian är en lättnad för många djurägare. Förra året utvecklades operationsavdelningen. Kliniken utför numera alla typer av mjukdelskirurgiska ingrepp, men även akuta operationer. Nu satsas det vidare. På ortopedi. Kliniken har investerat i en ny ultraljudsapparat och kan nu även erbjuda avancerad ultraljudsdiagnostik.


– Vi utvecklar egentligen både vår operationsavdelning och diagnostikavdelningen. Vår veterinär Maja Schaldemose går just nu en gedigen internationell mjukdelskirurgiutbildning, berättar Helena Lund, klinikchef.

Kommunens alla djurägare, och många från våra kranskommuner, har upptäckt kliniken. Just närheten är en styrka.

– Våra patienter har alltid hemgång samma dag som ingreppet utförts och vi har alltid uppföljning på telefon. Detta innebär att det är viktigt att djuret får rätt smärtlindring, som räcker över operationen och ett par timmar efter, men också efter operationen när läkningsprocessen är påbörjad, berättar Helena.

Avancerad ultraljudsdiagnostik
Veterinären Marie Börgesson går just nu en vidareutbildning i ultraljudsdiagnostik. Tanken är att även erbjuda avancerad ultraljudsdiagnostik på till exempel njurar, livmoder, mjälte och buk.
– Tidigare har vi endast haft möjlighet att genomföra dräktighetskontroller, så detta känns så klart oerhört bra, säger Marie.

Efterlängtade hästprodukter
I Höllviken och i kommunen finns många ryttare. Det har Helena och hennes kollegor blivit varse.
– Nästa dagligen har vi kunder som efterfrågar ett hästsortiment. Därför känns det extra roligt att äntligen kunna erbjuda alla hästtokiga hästtillbehör.

Emma Svensson är butikschef och har valt ut en mängd bra produkter.
– Vi har valt att börja så smått. Numera kan du handla ryktsaker, grimmor och grimskaft, foder och fodertillskott från Pavo hos oss. Vi har också produkter för sårvård, förebyggande glukosaminer, schampo, skinn- och lädertvål – som fungerar utmärkt även till koppel och halsband. De mörka morgnarna och eftermiddagarna är snart här och redan nu kan du köpa reflexer och pannlampor hos oss. Och mycket mer!

Tags , , , ,