Nyheter och klapptips på niid’s

Underbara dofter och välgörande produkter

Bara genom att kasta en blick in hos niid´s infinner sig en skön julkänsla. Butiken är fylld av underbara dofter, presentförpackningar och glittriga produkter som andas fest och glädje. Tittar du en andra gång upptäcker du även alla de produkter du behöver till vardags för kropp, ansikte och hår.

– Vi har många nyheter i vinter, En av dem är att vi numera har ett fullt sortiment av bareMinerals prisbelönta och bästsäljande produkter världen över. Hudvårdsprodukterna är baserade på 100 procent rena mineraler med vårdande egenskaper. Ett julklappstips är den fina presentasken, en prova-på kartong för 495 kr (ordinarie pris 790 kr), tipsar Ingela Nilsson, ägare till niid´s.

Mineralerna har vårdande effekter och verkar mot hudirritation, torr hy samt ger en positiv anti-aging effekt genom sitt naturliga UV-skydd. De mineralbaserade produkterna passar dessutom alla hudtyper, även känslig och oren hy tack vare sin skonsamma natur och att de låter huden andas. Största delen av bareMinerals produkter är fria från konserveringsmedel, parfym, stabiliseringsmedel, mineraloljor, syntetiska färgämnen, parabener och andra kemiska ingredienser för att aldrig irritera eller täppa igen såväl känslig som oren hud. Produkterna är heller inte testade på djur.

Söker du hudvårdsprodukter som ger ett synligt resultat? Filorga är franska hudvårdsprodukter och ett helhetskoncept bestående av anti-ageing lösningar. Filorga grundades redan 1978 och har sedan dess varit ett välrenommerat salongsmärke. Under åren har man vunnit ett flertal Beauty Awards.

– Jag har länge funderat på att ta in ett salongsmärke som komplement till övriga produkter och har fastnat för Filorga som bland annat tillverkar sin egen hyaluronsyra. Produkterna kan användas av alla, även om anti age produkterna är storsäljarna.
Nu hoppas Ingela att fler ska upptäcka Filorgas härliga och välgörande utbud av produkter.

Vad är hyaluronsyra?
Till att börja med så är det inte en ”syra” som man kanske kan tro med tanke på namnet. Det är en sockermolekyl som binder vatten och ökar elasticiteten. Vi har hyaluronsyra naturligt i våra kroppar och allra mest har vi när vi föds. Hyaluronsyran binder fukt i kroppen, allt från vatten i huden till ledvätska och vävnad där det fungerar som stötdämpare. Det som är speciellt med denna molekyl är att den kan binda vätska 1000 gånger sin egen vikt.

Underbara dofter
Lockande, oväntad och feminin. Bland årets juldofter märks Escadas Celebrate N.O.W. – en naturlig doft med varma basnoter av kanel och tonkabönor som ger ett kärleksfullt, nostalgiskt och jordnära intryck. Hjärtnoten av blommande magnolia, en symbol för generositet och ståndaktighet, bidrar med en kraftfull och överdådig känsla. Toppnoten med kryddig ingefära ger omedelbar stimulans för både sinne och själ.

Söker du en doft som får din värld att vändas upp och ned och som för tankarna till Paris? Då kan Mon Paris EdT från Yves Saint Laurent – uppföljaren till succédoften Mon Paris EdP – vara något för dig. Toppnoten är frisk bergamott, grapefrukt, mandarin och hallon. Hjärtnoterna rosor, jasmin och vit peon och slutligen basnoterna patchouli, vit mysk och amber. En modern och impulsiv doft!

YSL L’Homme Intense är en varm och intensiv parfym som skapades för att komplettera YSL’s höstkollektioner och värmer med sin mix av citrus-, krydd- och trädofter mörka höstdagar. Doftfamilj – orientalisk/trä. Toppnoter – citrus och svartpeppar. Mellannoter – malört och apelsinblomma. Basnoter – cederträ och läder.

Tags