Rätt känsla på Blomster-Toppen

Vackra, välgjorda buketter förmedlar känslor

Det doftar otroligt väl inne hos Catharina och de andra tjejerna på Blomster-Toppen. Vårsortimentet har kommit in och butiken är till bredden och höjden fylld av inte bara vackra blommor utan även fina inredningsdetaljer som krukor i sobra toner och fina material som keramik, glas och korg och även ståtliga porslinskaktusar och höga vaser.Det doftar otroligt väl inne hos Catharina och de andra tjejerna på Blomster-Toppen. Vårsortimentet har kommit in och butiken är till bredden och höjden fylld av inte bara vackra blommor utan även fina inredningsdetaljer som krukor i sobra toner och fina material som keramik, glas och korg och även ståtliga porslinskaktusar och höga vaser.

Varje dag har butiken ett stort antal beställningar att förbereda för leverans inom Höllviken, på Falsterbonäset och faktiskt också så långt bort som till Malmö och Staffanstorp med. Det är främst buketter som ska skickas med bud och även mycket sorgbinderi.

Smart återfuktande papper
På Blomster-Toppen använder man sig av ett speciellt återfuktande papper när de slår in buketterna. I detta kan en bukett ligga hela tre dagar i rätt temperatur och ändå behålla sin färskhet, men då gäller de att den får förbli försluten. Det är bra att känna till att du inte behöver packa upp en bukett som du köpt för att ge bort: du behöver alltså inte mellanlagra den i en vas hemma innan du ska ge bor den.

Veckobuketten
Catharina har noterat att många unga gärna köper flera buntar blommor och arrangerar själva hemma. Färdiga veckobuketter finns också att plocka upp i med olika variation från vecka till vecka, från fredag och hela helgen.

Tulpansäsongen är i full blom
Ett av de säkraste vårtecknen är ju tulpanbuketterna, oavsett om de är enfärgade eller blandade färger så lyser de upp ett helt rum. Dessa vackra blommor dricker väldigt mycket vatten i början, så man bör vara noga med att ha fyllt på tillräckligt med vatten i vasen när de är nya. Tulpaner växer väldigt fort och efter att par dagar behöver de inte alls lika mycket vatten. Ett tips är att låta dem stå kallt under natten, så håller de sig färska längre: tillväxttakten är inte lika hög i kyla.

50-talet trendar
Det glada 50-talet sätter sin prägel på både design och urval av blommor. Färgskalan är en flört med 50-talets signaturfärger med en ljus palett i jordnära toner. Begonior i alla dess former är åter i ropet och visst är vi många som kan relatera till äldre släktingar som hade dessa blommor i fönstret förr. Även helgröna blommor är fortfarande trendigt där framför allt den karaktäristiska monsteran med sina stora håliga blad än gör sig hörd tillsammans med kroton, dieffenbachia och ormbunkar.

Alla hjärtans dag: 14 februari
En av årets största högtider för blomsterhandlare seglar upp och det är Alla hjärtans dag. Den dagen är det faktiskt främst män i butiken och de köper inte helt oväntat de traditionella röda rosorna. Andra stora blomsterhögtidsdagar är mors dag, lille julafton, midsommar och nyårsafton, men just den 14 februari är ju en global företeelse där hela världen vill ha just röda rosor just det datumet – intressant kuriosa som man som kund kanske inte funderar över! Utöver de blommorna, kan man även få en fin ask choklad med i buketten eller gruppen.

Företagsprenumerationer på buketter
Visste du att du kan prenumerera på företagsblommor? Varje vecka kan du få en ny fräsch bukett levererad till exempelvis receptionsdisken, hotellreceptionen eller personalmatsalen. Det finns även ett antal kunder som abonnerar på blommor som skickas till sina föräldrar en gång i månaden, vilket sägs vara väldigt uppskattas – för vem blir inte glad av en vacker bukett blommor?

Tags