Rotisserie – slow cooked på Subway

 

Full fart på Subway

Klockan är över två och lugnet lägger sig för en kort stund på Subway. Vi hade egentligen bestämt möte redan kl 13, men Gabriel Aidoukovitch som driver Subway ringde och sköt fram det en timme.
– Hela butiken var full av ungdomar som ville handla lunch, det fanns ingen chans att kunna prata om vårens nyheter då, skrattar han.

Att det var full fart är lätt att förstå när allt fler – unga som gamla – upptäcker Subways fräscha rätter. Grönsakerna är alltid färska och köttet oavsett om det är kött eller fisk fräscha och nyss framtaget. Ammal Naji tar en sen lunch hos Gabriel och Subway:
– Jag gillar Subways rätter just för att det alltid är fräscht, jag ser när min sub plockas ihop och det går snabbt. Precis som jag vill ha det! säger han och beställer en Tonisk Sub, blandat med majonnäs och vitlökssås samt de flesta grönsakerna. Alltihop serveras i ett honey oat fullkornsbröd.

Nyhet – bröd med låg glutenhalt             
– Många kunder har efterfrågat glutenfritt bröd. Sedan ett par veckor tillbaka kan vi erbjuda just det. Brödet är tillverkat i en glutenfri anläggning, berättar Gabriel stolt.

Smakrikt för finsmakaren                           
Får vi presentera måltid nummer två i Subways premiumkvalitets Signature Sub serie – Chicken Filet Supreme. Chicken Filet Supreme består av en mör kycklingfilé, smält ost och färska grönsaker toppad med Subways nya eldiga Srirachasås. Den saftiga kycklingfilén är slow-cooked, grillad på spett i ugn, så kallade rotesserie.  Srirachasås är en ny tillfällig sås, en eldig chilisås med ursprung i Thailand.

Dagens på Subway
Varje dag finns en ny sub som dagens. Suben är densamma oavsett vilken restaurang du väljer att handla på. Är du nyfiken på just aktuell sub kan du alltid ladda ner Subway appen eller gå in i närmsta restaurang.

Kids Pak och catering
Många kunder har redan uppmärksammat att även Subway har ett Kids Pak. Just nu kan du få sju olika leksaker tillsammans med din mat. Likaså subs under mötet eller festen blir allt populärare.
– Vi har Platters för minst 6-8 personer. Du kan designa din platters så det passar dig och dina vänner eller kollegor.  Ni kan också beställa en giant sub. En 90 centimeters sub, 18 portioner, som räcker till 9-15 personer eller en 180 cm lång sub som består av 36 portioner och räcker till 18-25 personer. Vill du beställa giant sub behöver vi din beställning 24 timmar innan leverans, hälsar Gabriel.

Första mötet med arbetslivet
Gabriel berättar att han gärna tar emot praktikanter och har så gjort i flera år.
– Jag tycker det är mitt ansvar som företagare att ta emot praktikanter om jag har möjlighet. Hos Subway på Toppengallerian får praktikanterna som är i ålder14-15 år många gånger sin första erfarenhet av att arbeta.
– Arbetsuppgifterna är de samma som om du varit anställd, förutom kassan då. Ungdomarna brukar vara mycket duktiga och en del återkommer som sommarjobbare senare, berättar han.

 

Tags