Se bättre ut i höst

Modet på glasögonfronten är fortsatt stilrent och klassiskt. Generösa bågar i runda former. Och det gäller för både kvinnor och män. Bågar i olika färger är populärast hos Klarsynt, men även mer markerade bågar i svart och brunt. Klarsynt har ett av marknadens bredaste sortiment av glasögonbågar, glas och linser.


– Vårt sortiment passar alla kundgrupper, från barn till äldre. Dessutom kan vi erbjuda slipade solglasögon som ett komplement till vårt redan breda sortiment av solglasögon och sun covers, säger säger Nonni de Laguna, optikerassistent.
Nonni uppmanar till att våga bära bågar i andra färger.
– Har du ett par bågar du trivs i en härlig färg så använd dessa. Bågar och kläder behöver inte alltid matcha.
Att det är skillnad på kvalitet när det gäller glasögonbågar vet vi. I dag finns det en uppsjö av olika bågmaterial.
– Det är viktigt att tänka på att ha rätt form på bågen i förhållande till din ansiktsform och att bågarna känns sköna när du provar dem, säger Nonni.

Heta material i höst
Trä
är en häftig detalj på skalm och front. Plywood används ofta när båden är helt tillverkad i trä. Det finns också solglasögon gjorda av plywood från gamla skateboards.
Acetat eller plast. Nyheten bland bågar bestående av plastblandningar är bågar av miljöacetat. Ett helt återvinningsbart och nedbrytbart material.
Klädda bågar är fortsatt inne. I höst syns bågar klädda i läder, trä och textil.
Tränar du ofta och bär glasögon? Då kan bågar av plast vara en god idé. Bågar av plasten trogamid i synnerhet. Ett material med hög hållbarhet, mycket elastiskt, reptåligt och motståndskraftigt mot transpiration.
Silhouette är ett varumärke som kännetecknas av diskreta lätta, flexibla och böjliga bågar. Silhuette finns även i ett exklusivare utförande med små gulddetaljer och Swarovski stenar i färg.

 

Tags , , , , ,