Skolan har börjat!

Anders på Asp bokhandel lockar med fina, nya pennor

Efter ett långt, härligt sommarlov har skolan börjat igen. Butiken fylls på dagligen med nya pennor, block, pennskrin, böcker och en massa annat som du kan behöva i skolan.

Skolstart för sexåringarna

Anders tipsar om en rolig bok som avdramatiserar skolstarten för den som känner sig spänd.
– Boken heter kort och gott ”Boken om att börja skolan” och är skriven av Helena Bross. För vetgiriga barn som inte riktigt ska börja skolan ännu, men önskar att de skulle finns Lasse Maja Detektivbyråböckerna med olika teman som: Lär dig siffror, Lär dig räkna, Lär dig bokstäver och Lär dig läsa.

Att varje åldersgrupp har sitt speciella fokus på saker till skolstarten är något som Anders kan intyga. Sexåringarna önskar sig gärna pennskrin i form av gosedjur, mappar och pärmar med djur- eller sportmotiv. Barnen vill gärna ha en personlig stil på det hela. I butiken finns till exempel matchande mappar, pärmar, kollegieblock och pennor med djurmotiv för just djurvännen.

För de lite äldre barnen är det enfärgat som gäller i höst. Färgsättningen på pennskrin, mappar, pärmar och inte minst pennor går i ljus pastell.
– Vi har fina mappar med arkiveringssystem, som även passar för vuxna, som gör det enklare att hålla reda på anteckningar, papper och kanske räkningar för de vuxna, skrattar Anders.

Gymnasisterna är mest på jakt efter riktigt bra pennor, både blyerts som Pilot har i flera olika tjocklekar, och bläckpennor med suddbart bläck – och bra block, gärna lite kraftigare 90 grams papper.

Även om det just nu är stort fokus i butiken på skolmaterial fylls hyllorna med hösten härliga nyheter vad gäller böcker, noveller, romaner, gratulationskort, block, pennor, förvaringsboxar, askar och mycket mer.
– Här är det inget sommarlugn utan snarare full fart – och det är kul! avslutar Anders.

Tags , , ,