Stick ut från mängden med hjälp av Klarsynt

Klarsynt med både glasögon och solglasögon

Har du gått och funderat på nya glasögon på sistone? Har du tittat på runda bågar med sköldpaddsmönster och stilrena svarta kanske? Då ligger du helt i tiden med vad modet förespråkar på glasögonfronten. Runda bågar är nämligen väldigt populärt nu och pilotglasögon med.

Moa Green är ganska ny på Klarsynt, jobbar som optikerassistent och är väl påläst om hur moderna bågar bör se ut. Hon säger även att det är många kunder som inte tror att de passar i glasögon med lite rundare former än vad de tidigare haft. Det är dock en hel del utav dessa som blir positivt överraskade över hur väl de klär i dem!

Ovanliga glasögon
Många vill ha speciella glasögon som sticker ut ifrån mängden. Hos Klarsynt hittar du lite ovanliga och ändå klädsamma bågar från till exempel Tom Ford, Tod’s och även Swarovskis bågar som är prydda med deras välkända kristaller: lagom diskret men ändå utmärkande på skalmarna – lite ovanligare än det traditionella sortimentet.

Våren betyder solglasögon
I vår är det stora solglasögon som är hett. Här kan man ta ut svängarna ännu mer om man känner för att sticka ut, än när det gäller vardagsglasögonen. De får gärna täcka upp över ögonbrynen och en bit ned på kinderna. Även dessa går i färgerna sköldpaddsmönstrat och svart – skydda dina ögon med elegans.

Skydda barnens ögon
Glöm inte bort barnens ögon i den skarpa vår- och sommarsolen! Det finns ett sortiment med solglasögon till barnen också – enkla “glajor” i fina färger för våra minsta.

Barnglasögon är tillverkade av tåliga material, vilket är viktigt att med tanke på att barnen ska kunna leka och springa utan att behöva tänka på att glasögonen skulle vara ömtåliga.
Barn under åtta år som behöver glasögon remitteras till ögonläkare via vårdcentralen, men för barn över åtta år så görs samma typ av synundersökning som vuxna får göra.

Kvalitetssolglasögon skyddar i skarpt ljus
Kom ihåg att du hos en optiker får bra kvalitet på solglasögon och att de har både polariserande effekt och UV-skydd. UV står ju för ultraviolett strålning, som kan ge skador som snöblindhet: en brännskada på hornhinnan. Det kan man få om man till exempel är ute på sjön och det är skarpt solljus som dessutom reflekteras på vattnets yta – och har alltså inte enbart med vintern att göra. Så skydda dina ögon i sommar!

 

Tags