Tre optiker hjälper dig finna rätt bågar, glas & linser

Tre optiker hjälper dig finna rätt bågar, glas och linser 

Gillar du glasögon och bågar kan du förmodligen inte passera Klarsynts ombyggda butik utan att smita in och prova några par.  Butiken är ombyggd sedan några månader tillbaka. – Vi ville förnya oss och skapa en varm, ombonad, välkomnande känsla i butiken. Samtidigt behövde vi öppna upp så att bågarna blir mer synliga, berättar Altina Pllashniku, en av tre optiker på Klarsynt.

Jämför synfältet i olika glas
Nu möts du av en ny fräsch butik med orange inslag och en sittgrupp där du kan slå dig ner för att välja glas och bågar i lugn och ro. I butiken finns också en platta från Rodenstock där du på ett överskådligt sätt kan jämföra hur olika glas slipning påverkar synfältet. Du får också en kostnadsbild.

Bågar av fransk kvalitet och med fin fingertoppskänsla
Ett älskat varumärke har återvänt till Klarsynt. Det handlar om det franska, familjeägda varumärket Marius Morels kvalitetsbågar för både damer och herrar.
– Vi har haft ett mindre sortiment tidigare, men nu valde vi att bredda och satsa på dessa kvalitetsbågar.
I sortimentet finns bland annat kollektionen Marius Morel 1880. 1880 signalerar vintage och retro och är dessutom året då företaget Marius Morel grundades. I kollektionen finns mjuka runda former, men också kantiga modeller i tunn metall. Kollektionen Koali’s bågar är mer färgglada och Öga by Morel står för det stilrena. Klassiska bågar med ett visst maskulint intryck.
– Det som är kul med Marius Morel är att de har bågar för alla, oavsett kön och ålder. Bolaget fokuserar endast på glasögonbågar, vilket gör att kvalitet och design är oerhört viktigt för dem.

Klarsynt utför synundersökningar och tillpassning av linser
Bokar du en synundersökning hos Klarsynt för att prova ut linser mäts tjockleken på hornhinnan och lämplig lins väljs ut. Därefter undersöks hur linsen passar ögat. Du får linsträna och ta med linserna hem. Slutligen blir du kallad till en återkontroll.

Funderar du på linser, finns det många olika typer att välja mellan. Endagarslinser är praktiskt och mest ekonomiskt om du bara använder linser ibland. Månadslinser passar till de som använder linser mer kontinuerligt. Oavsett vilken typ av linser du väljer bör du alltid komplettera med ett par glasögon. Även barn kan bära linser, så snart de är motiverade till det, intygar Altina.

Altina har arbetat på Klarsynt som optiker ett par månader och trivs fantastiskt bra.
– Toppengallerian är en härlig miljö och kunderna är trevliga. Det är kul att kunna hjälpa dem att hitta rätt bland alla bågar och linser. Känner du att synen försämrats, funderar du på att byta glasögon eller kanske använda linser. Varmt välkommen till oss, hälsar Altina och hennes kollega Emma Book.

Tags