Unika erbjudande på Evidensia

En veterinärklinik i framkant
På Evidensia är alla besök lika viktiga oavsett om det handlar om en enkel vaccinering eller större operation. Butiken är Sveriges näst största inom veterinärvård och har ett brett utbud av produkter och tjänster som hela tiden utvecklas. Håll utkik efter butikens intressanta, kostnadsfria föreläsningar – de är populära och blir snabbt fullbokade.

Nina Jonzon är ny butikschef sedan mitten av augusti. Hon kommer närmast från en tjänst som optikförsäljare. Djurintresse har hon haft sedan barnsben.
– Jag är både hund- och kattvan och föder upp hundar. Ridit har jag gjort hela mitt liv. Jag trivdes bra som säljare av optikprodukter, jag tycker om kundkontakten och möjligheten att hjälpa kunderna. Men nu känner jag att jag verkligen hittat rätt, jag brinner för alla typer av djur och för att djuren ska ha det bra.

Nina är dessutom aktiv inom Brukshundsklubben och Svenska Kennelklubben där hon är instruktör och ringsekreterare. Djurintresset är brett. Som kuriosa kan nämnas att hon arbetat som akvarietekniker på Malmö Museum.
–Då tog jag hand om exotiska djur och djurslag som reptiler, primater och fladdermöss!

Kostnadsfria föreläsningar ökar din kunskap
Nina ser fram emot att lära känna kunderna och djuren. Inom kort kommer butikens kunder att bjudas in till fler VIP-kvällar med föreläsningar och möjligheter att träffa leverantörer. Boka redan nu den 16 oktober om du vill vet mer om djurens munhälsa. Denna föreläsning hålls av Helena Lund, klinikchef.
– Det är viktigt att du börjar sköta mun och tänder redan när din hund eller katt är ung och extremt viktigt när din fyrbenta vän blir äldre. Tänk på att även djuren får bakterier i munnen – precis som vi människor djuren får bakterier i munnen – precis som vi människor – om tänderna inte borstas, detta kan påverka djurens inre organ.

Seniorkontroller rekommenderas
Intresset bland djurägarna är stort och föreläsningarna blir snabbt fullbokade. Just nu planerar Nina, Helena, Marie Börgesson, och Gabriella Niegemann, flera föreläsningar. Inom kort kommer ett andra tillfälle för alla ni som inte fick plats på förra föreläsningen ”Den seniora katten”.
– Intresset för ”Den seniora katten” var enormt. Här lär du känna de olika sjukdomstecknen och kan därför vara mer observant på tillexempel viktminskning, ökad eller minskad aptit, om djuret dricker eller kissar mer än vanligt och om det rör sig mer eller mindre än vanligt. Vi rekommenderar en årlig seniorkontroll när djuren är 7-8 år gamla. På så vis upptäcks åkommor tidigt och åtgärder kan sättas in i förebyggande behandling, säger Marie.

Vi kan erbjuda något unikt
I planeringskalendern finns också ”Julens faror” som ger tips på julmat, risker med julpyssel och julblommor. Men inte minst hur du kan komma tillrätta med ditt djurs skotträdsla, men också ”Hundens och kattens behov och beteenden”.
– Vi är stolta över att ha Gabriella hos oss, något som är ganska unikt. Som etolog ger hon inte bara våra kunder råd och stöd och tränar deras djur, utan hon vägleder även oss kollegor om hur patienter som inte mår bra och inte är i balans kan tas om hand. Allt för att djuren ska ha det bra! säger Helena.

 

Tags