Vårens mönster på In Vogue

Vårens mode tilltalar säkert de flesta. Färgerna, mönstren och materialen kan varieras efter dagsform och smak. Pastellfärgerna varvas med olika blå toner, ljusrosa och korall. Plaggen har mycket mönster inspirerade av naturen som fåglar, blommor och blad.
Inspirationen från naturen är återkommande i många plagg oavsett om det är klänningar, byxor, toppar eller kjolar. Säsongens jeans från Please har bland annat härliga blomstertryck, fräcka inka-mönster och fräscha marina ränder.
– Ett nytt varumärke är FAV som har underbara romantiska tunikor, kaftaner, blusar och kjolar, berättar Helena Rosenquist, som driver In Vogue.

Det är alltid svårt att veta vad man ska ha för ytterplagg när vädret är kallt och dimmigt på morgonen för att övergå till varmt och soligt till lunch. Quiltade rid- och jaktinspirerade vårjackor från Hollies i marinblått, beige eller svart är nyss in kommet. Precis som puderrosa kavajer från Chiara Forthi Milano.
– Bomberjackorna i vår- och sommarmodet och passar lika bra som ytterplagg som inomhus, tipsar Helena.

I love you Ioaku
Svenska Ioaku lanserar en ny smyckeskollektion i april. Den svenska designern Fanny Ek skapar de mest fantastiska smycken. Stora droppformade stenar med mjuka former som tar plats. Undrar du över namnet? Fanny Ek – Oak – har lekt med ord och inspirerats av I love you.
– Ioaku är statement smycken. Alla har ett budskap och det karaktäristiska eklövet, berättar Helena.

Gynning goes grey
Många kunder har varit inne i butiken och efterfrågat den senaste kollektionen Love Me från Carolina Gynning.  Nu är den här! Färgstarka motiv på brickor, kökshanddukar, skärmbrädor med mera.
– Riktigt bra gå-bort-presenter om du frågar mig, säger Helena.
De färgstarka produkterna i Love Me kollektionen kompletteras med svartvita motiv – helt nytt för att vara från Carolina Gynning – om du tycker att färgerna är för starka och kaxiga.

Tags , , , ,