Vårens nyheter hos In Style

Chunky sneakers och tidlösa loafers hos In Style

Helena på In Style lämnar finfina tips på hur du bevarar vinterskorna i bästa skick inför nästa säsong och tipsar även om vad som är på gång på skomodefronten under våren och sommaren.Så här vårdar du vinterskorna bäst
Då är det snart dags att säga tack för den här säsongen till vinterskorna och plocka fram de lättare skorna istället. Det finns några saker att tänka på innan du stoppar undan dem: börja med att borsta av skorna och tvätta därefter av dem noggrant. Man behöver faktiskt inte vara så försiktig, utan blöt ner hela skon och tvätta med speciellt skoschampoo och borsta med skoborste på sömmar och låt dem torka. Stoppa sedan i skoblock, så att skorna inte ligger med veck i flera månader, då dessa kan vara svåra att få bort sen.

Mocka – ett följsamt material
Den där randen som man får på skorna när man varit ute i blött väder, kommer från vägsaltet och kommer alltså inte från vattnet i sig. Det råder en allmän uppfattning om att mocka skulle vara känsligare än skinn, men så är faktiskt inte fallet: mockaskor går att borsta upp igen så att de återfår sitt ursprungliga utseende och ser ut som nya, medan ett märke på ett par skinnskor är svårt att åtgärda. Så ur ett hållbarhetsperspektiv så är mockaskor att föredra.

Om man behöver lästa ut ett par skor, så är det inte många millimetrar det finns att ge på för ett par skinnskor. Mocka är tacksammare att jobba med, då det är mer töjbart.

Mässor i Köpenhamn och Stockholm
Helena berättar att hon nyligen besökt modemässan CIFF Copenhagen International Fashion Fair och även Fashion Week på Nacka Strand i Stockholm och blir lyrisk när hon pratar om modet, även om det mesta just här handlar om höstens mode. Till vårens trender hör klara färger i rött och gult – till och med väldigt gult åt det kraftiga citrongula hållet för den som vågar synas och även nyanser åt den mer dämpade brända färgskalan. Utöver det kommer grönt också i klara färger och mer dova skogsgröna toner.

Dessa färger återfinns också som detaljer på skosnören i avvikande färg eller en liten rand i en gul färg mot mer neutralt färgsatta skor, det är mest på sneakers man ser dessa färgdetaljer. I butiken finns ett nytt svenskt märke som heter Philip Hog som har just den här stilen på sin vårkollektion och i samma linje har vi även välkända Michael Kors.

Chunky sneakers
Något som redan börjar synas på catwalken är de så kallade chunky sneakers: där även Michael Kors och Steve Madden har flera olika modeller med sneakers med en grov sula. Något annat som fortsätter att trenda är magväskan med rötter från 80-talet, som både är snygg och praktisk, då du har extra bra koll på dina värdesaker med dem nära kroppen.

Gucci inspirerar modevåren
Ett modehus som sätter sin prägel på den allmänna stilen under våren och sommaren är Gucci: man ser var inspirationen har hämtats ifrån med de röda och gröna färgerna kombinerat med repetitiva klassiska grafiska mönster som till exempel hästskor.

Klassiska loafers blir sällan omoderna och även denna vår kan du klä dig stilsäkert med tidlösa snygga och sköna loafers. Du kan vara säker på att alltid gå välklädd om fötterna med skor från In Style – välkomna in!

Tags