Varm och synlig i mörkret

Nu börjar Team Sportia butiken fyllas med varma, härliga plagg för alla som älskar att vara utomhus även när vädret blir höstligt. Parkasar med eller utan päls i olika material samsas med skaljackor i härliga färger, byxor och jackor i vind- och vattenavisande material, bekväma skor, stövlar och reflexvästar. Nytt får i år är reflexvanten. Och underhåller du dina plagg håller de som bekant längre.

 

– Det finns ju som sagt inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Hos oss på Team Sportia finns dock bara bra kläder, säger Martin Holmquist, butiksansvarig.

Utbudet är brett, precis som butikens kundgrupp. Här finns sköna, varma och funktionella plagg för både barn, ungdomar och seniorer. Stötdämpande skor i Gore-tex, fodrade och ofodrade stövlar för de yngre från Tretorn, Viking och Tenson.

Skaljackor och praktiskt när den sköna värmen inte riktigt vill ge sig. Med en fleecetröja under håller du dig varm tidigt på morgonen eller senare på kvällen när solens strålar inte värmer. – Det är alltid bra att ha lager på lager av material som andas. Inte bara när du tränar utan också på fritiden, tipsar Martin.

Att investera i ett par vind- och vattenavvisande byxor som andas kan vara all idé. Komplettera detta med ett värmande underställ i merinoull.

Syns i mörkret Vi har nog alla svurit när någon kommit springande eller gående utan vare sig lampa eller reflex. Team Sportias reflexvästar finns i flera olika storlekar och kan vara en billig livförsäkring. – Nytt för i år är handskarna av reflexmaterial som kan användas av både cyklister, fotgängare och motionärer. I butiken finns även pannlampor och reflexmössa, berättar Martin.

Impregnera mera Uppmaningen är Martins. Genom att impregnera skor, jackor och byxor av vattenavvisande material skyddar du materialets impregneringsfunktion redan från början. Dessutom rengör du plagget och åter impregnerar det. Produkter från Springyard hjälper även skor och plagg av Gore-tex material att andas bättre samtidigt som de skyddas från smuts. – Efterhand behöver du tvätta dina vattenavvisande plagg. Då rekommenderar jag att du köper ett impregneringstvättmedel, till exempel Grangers Impregnering, som öppnar plaggets porer igen, rengör, impregnerar på nytt och låter plagget andas på nytt. Impregnerar du håller sig plagget som nytt mycket längre, avslutar Martin.

 

 

Tags